0°C

Na school nog even lekker spelen en bewegen

Team Sportservice biedt de komende tijd allerlei leuke en sportieve beweegactiviteiten aan voor kinderen van groep 3 tot en met 8. Onder de noemer Sport en Spel in de Wijk maken de kinderen in meerdere wijken in de stad en Julianadorp kennis met bijvoorbeeld bigboxhockey, e-sports, estafettes, of ze gaan een potje voetballen, trefballen, hockeyen en nog veel meer. De buitenspeeldag van 14 juni is de aftrap voor zes maal Sport en Spel in de wijk.

Team Sportservice maakt bewegen en sporten met plezier toegankelijk voor iedereen. “Met Sport en Spel in de Wijk hopen wij nog meer kinderen enthousiast te maken voor sport en bewegen,” laat buurtsportcoach André Haarsma weten. Zo kunnen kinderen gratis verschillende sporten uitproberen. Op deze manier kunnen kinderen laagdrempelig genieten van de activiteiten die wij aanbieden. Het zijn allemaal spellen die niet al te moeilijk zijn, maar wel veel plezier geven. Daar draait het vooral om.”

Zes locaties
Sport en Spel in de Wijk is dit jaar uitgebreid naar zes locaties, vier in Den Helder en twee in Julianadorp. Direct na school kunnen de kinderen naar de locatie komen. De spellen beginnen altijd om 14.30 uur en duren een uur. De aftrap van Sport en Spel in de Wijk is op Nationale Buitenspeeldag, 14 juni, op het Cruijff Court, Den Helder. Daarna vinden de speeldagen 21 juni plaats op het grasveldje Gastronoom, Den Helder, 22 juni op het Vinkenterrein, Den Helder, 28 juni in de Speeltuin Pasteurstraat, Den Helder, 5 juli op voetbalveld Drooghe Bol, Julianadorp en 6 juli op speelveld Middelzand, Julianadorp.

Nieuwe spellen
“Sport en Spel in de Wijk was de laatste keer dat we dit aanboden al heel populair. Bij het Cruijff Court, natuurlijk, maar ook in de speeltuin komen de kinderen graag meedoen. Kinderen vinden het heerlijk om na school nog even lekker samen te spelen en met elkaar een leuk spel te doen. We bieden op elke locatie iets anders aan, zodat de kinderen met diverse spellen en sporten kennismaken,” garandeert de buurtsportcoach van Team Sportservice.

Deelname is gratis
Ieder kind uit groep 3 tot en met 8 kan gratis meedoen. De buurtsportcoaches kijken naar de groep, wat de kinderen kunnen en passen het spel of de spellen daarop aan. Standaard beginnen ze met een groepswarming-up. Daarna delen ze de groep op en gaan aan de slag, passend bij wat de kinderen leuk vinden en kunnen. Het belangrijkste is bewegen met plezier, de fun staat voorop.

Kinderen die mee willen doen, kunnen zich aanmelden via de site noordhollandactief.nl. Eerst meer weten? Stuur dan een mail naar ahaarsma@teamsportservice.nl of bel 088-2037350. Alles over het aanbod van Team Sportservice Noordkop vind je op de site.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl