0°C

De kustbus tussen Petten en Den Helder rijdt eerste ritten

kustbus 2024
(Foto: aangeleverd)

Noordkop – Maandag 1 juli reed de kustbus zijn eerste ritten tussen Petten en Den Helder. Tot en met 1 september kunnen inwoners en toeristen gratis gebruik maken van de bus. De route gaat via Petten, Sint Maartenszee, Callantsoog, Groote Keeten, Julianadorp, Huisduinen en Den Helder. Zo zijn vele campings, vakantieparken, winkels en strandslagen goed bereikbaar met de kustbus.

De 851, zoals deze kustbus officieel aangeduid wordt, werd de eerste dagen meteen goed gebruikt. Vanaf 1 juli wordt er vier keer heen en vier keer terug gereden tussen het centrum van Petten en station Den Helder.

Halte in Huisduinen

In juli rijdt Connexxion een nieuwe dienstregeling in Noord-Holland. Eén van de wijzigingen in de dienstregeling is een nieuwe lijn tussen onder andere station Den Helder en het strand in Huisduinen. De provincie gaf aanvankelijk geen goedkeuring voor de oorspronkelijke route van de kustbus met haltes in Huisduinen, vanwege deze toevoeging in de reguliere dienstregeling. Dankzij een lobby van de ondernemersverenigingen van Den Helder en Schagen, gesteund door de gemeenten, heeft de provincie hier toch toestemming toe gegeven. 

“We danken de ondernemersverenigingen en politieke partijen voor de inzet”, zegt wethouder Heddes. “Fijn dat de kustbus weer rijdt. Geheel gratis, dat maakt het echt aantrekkelijk voor strandgangers en toeristen. Zeker ook de combinatie met de lijndienst Schagen-Callantsoog van Connexxion, die in de nieuwe dienstregeling zeven dagen per week rijdt in plaats van alleen doordeweeks”.

Informatie op de website

De dienstregeling met alle haltes is te vinden op de website www.kustbus.nl en op elk haltebord staan de vertrektijden. Als u klachten, complimenten of aandachtspunten heeft, dan kunt u contact opnemen via het contactformulier op de website www.kustbus.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl