0°C

Blijf in balans: gratis valrisico meting voor ouderen

Foto Informatiebijeenkomst In Balans_web
(Foto: aangeleverd)

Thuiswonende ouderen van 65 jaar en ouder opgelet. Op 3 juli organiseert Team Sportservice Noordkop in samenwerking met BNW Netwerk Vitaliteit een gratis meting rondom balans en valrisico met behulp van een innovatieve Smartfloor. De meting begint om 9:00 uur in MFC De Boerderij in de Schooten en eindigt om 9:30 uur. Aansluitend is er een informatiebijeenkomst over de training ‘In Balans’.

Valincidenten vormen een groot risico voor ouderen. Om deze reden organiseert Team Sportservice Noordkop in samenwerking met BNW Netwerk Vitaliteit gratis metingen rondom balans en valrisico waarbij gebruik wordt gemaakt van de innovatieve Smartfloor. Met deze technologie wordt beoordeeld hoe het gesteld is met het evenwicht en het valrisico van de deelnemer. Na de meting worden verschillende trainingsmogelijkheden aangeboden.

Zo bieden Team Sportservice Noordkop en BNW Netwerk Vitaliteit de ‘In Balans’ training aan. Een training voor mensen met een verhoogd valrisico, wetenschappelijk onderbouwd om de spierkracht en balans te verbeteren. Ook verzorgen zij de ‘Body, Brein en Balans’ training, speciaal voor mensen met een laag valrisico. Deze training is een combinatie van Cognitieve Fitness en extra balansoefeningen.

Na de informatiebijeenkomst van 3 juli is de Smartfloor beschikbaar op diverse locaties in de gemeente Den Helder:

  • 11 juli van 11:00 uur – 12:00 uur bij De Lichtboei
  • 25 juli van 9:30 uur – 11:30 uur in MFC De Boerderij
  • 29 juli van 16:00 uur – 16:30 uur bij Fysio Mens en Co Julianadorp
  • 30 juli van 9:30 uur – 11:30 uur in MFC Het Wijkhuis Nieuw DH

Voor meer informatie over de locatie van de Smartfloor, bekijk de website van BNW Netwerk Vitaliteit. Alle thuiswonende ouderen van 65 jaar en ouder die willen werken aan hun balans en fitheid zijn van harte welkom.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl