0°C

Fleur de Wit genomineerd voor titel ‘Buurtsportcoach van het jaar’

De 28-jarige Fleur de Wit uit Bovenkarspel is genomineerd voor de titel ‘Buurtsportcoach van het jaar 2022-2023′. De buurtsportcoach van Team Sportservice zit samen met twee andere kandidaten in de eindstrijd om deze titel. Fleur: ‘Na een jaar van prachtige samenwerkingen en ontwikkelingen zou dit een geweldige bekroning zijn!’

Door het hele land konden buurtsportcoaches genomineerd worden voor deze titel. Uit deze inzendingen heeft een landelijke jury een top 3 samengesteld. Dit jaar gaat de titel naar de buurtsportcoach die zich onderscheidt in het thema ‘Vaardig in Bewegen’. Een zeer terechte nominatie voor Fleur aangezien zij als duizendpoot in de gemeente Enkhuizen verschillende doelgroepen in beweging krijgt.

Beweging
Fleur vervult verschillende rollen binnen Team Sportservice voor de gemeente Enkhuizen. Door de combinatie van buurtsportcoach, vakleerkracht bewegingsonderwijs en JOGG-regisseur is zij in staat de behoeftes en input op te halen bij een grote diversiteit aan samenwerkingspartners en inwoners. Zij beweegt zich op een natuurlijke manier door haar netwerk en legt makkelijk verbindingen. Van kinderopvang tot onderwijs, van verenigingen tot bibliotheek en van welzijnswerk tot vrijwilligerspunt.

Vaardig in bewegen
Het thema vaardig in bewegen gaat als een rode draad door haar werkzaamheden met de verschillende doelgroepen. Fleur: ‘Jong geleerd is oud gedaan en dat geldt zeker voor bewegen. Wanneer je op jonge leeftijd met verschillende bewegingsvormen in aanraking komt, vorm je een stevige basis voor de toekomst.’ Tel daarbij plezier in bewegen op en de kans is groot dat je een leven lang vaardig in beweging blijft.

‘Mijn motto is dat je nooit te oud bent om te leren. Dus ook voor degene voor wie bewegen niet vanzelfsprekend is geweest in de jeugd is er passend aanbod. Zo kan iedereen zich(blijven) ontwikkelen en bewegen eigen maken.’

Stemmen?
Degene met de meeste stemmen wordt op 7 december gekozen als winnaar. Deze buurtsportcoachontvangt onder andere een goed gevulde sportmaterialentas en een stimuleringsprijs van €1500,- te besteden aan opleiding/persoonlijke ontwikkeling. Wil jij ook een stem uitbrengen op Fleur en ben je een combinatiefunctionaris, beweegmakelaar, werkgever van buurtsportcoaches, JOGG-regisseur, buurtspeel- of sportcoach of werk je onder de Brede Regeling Combinatiefuncties? Dan kan je stemmen via https://www.wijbuurtsportcoaches.nl/stemmen-buurtsportcoach-van-het-jaar.

De stemming is vanaf maandag 13 november open voor iedereen.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl