0°C

Grote betrokkenheid bij de leden van Streker Atletiek Vereniging

foto brenda roet
(Foto: aangeleverd)

Grootebroek – Aan de Raadhuislaan in Grootebroek ligt het prachtige complex van de Streker Atletiek Vereniging (SAV). Een vereniging die atletiek in de volle breedte aan kan bieden, met 500 leden een enthousiast vrijwilligerskorps en niet in het minste is SAV een vereniging die de laatste jaren wereldtoppers leverde als Lieke Klaver en Nadine Visser.

Wanneer Brenda Roet, secretaris van de vereniging gevraagd wordt naar de kracht van de Streker Atletiek Vereniging, somt ze schijnbaar moeiteloos een flink aantal elementen op. „We hebben hier een heel prettige sfeer op de club en een prachtig complex”, vertelt ze, „en dat complex wordt onder andere bevolkt door een grote groep betrokken vrijwilligers en dat alles zorgt voor verbintenis tussen jong en oud.”

Ontspannen

Op een club als SAV is doorgaans van alles te doen en zeker in de weekenden dat er wedstrijden zijn op het complex. Tijdens wedstrijden is er volgens Roet sprake van een ontspannen samenwerking tussen de diverse commissies. „En dat levert dan weer tevreden atleten op en goede prestaties.” De vrijwilligers noemt ze bedreven, betrokken en actief. Eigenschappen die een soepel verloop van wedstrijden garandeert met daarbij een prima onderhouden complex. „Dat gebeurt allemaal door vrijwilligers.”

Activiteiten

SAV is een actieve vereniging volgens de secretaris. Het zijn niet alleen wedstrijden, maar ook trainingen en het organiseren van evenementen. Brenda Roet benadrukt de verbondenheid die veel leden hebben met de club. Trainingen van de jeugd worden bijvoorbeeld verzorgd door twintigers die op hun manier een belangrijke bijdrage leveren. Ook het jaarlijkse ‘Atletiek-kamp’ is een activiteit die door de leden omarmt en ondersteund wordt. „Er gebeuren hier heel veel mooie dingen. Bijna teveel om op te noemen.” Roet stelt dat er veel activiteiten zijn waar juist de familie van de leden bij betrokken worden. „Het is ontzettend belangrijk om iedereen er bij te betrekken, want iedereen kan hier terecht.”

Competitie

De atleten van SAV krijgen jaarlijks meerdere malen de kans om zich te meten met atleten van andere verenigingen. Een competitie die anders ingevuld wordt dan bij teamsporten als voetbal of handbal. Er worden teams samengesteld door de verschillende verenigingen die proberen tijdens de verschillende onderdelen zoveel mogelijk punten te halen. Uit die scores worden uiteindelijk de finalisten van de dag bepaald. Naast de regionale competities zijn er ook (inter)nationale wedstrijden en organiseert SAV jaarlijks het Westfries Atletiekgala. Dit is een interessante wedstrijd voor atleten op een hoog niveau. Het Westfries Atletiekgala is dit jaar op zaterdag 13 juli en is gratis te bezoeken.

Bewegen

SAV staat natuurlijk niet alleen voor competitie. Het mensen laten bewegen blijft een speerpunt. Daarom biedt de club een zomerabonnement aan. Enerzijds om geïnteresseerden kennis te laten maken met de sport en anderzijds bieden ze de mogelijkheid aan sporters om in de zomerstop hun conditie op peil te houden. Dus kom eens proeftrainen.

Meer informatie is te vinden op www.savatletiek.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl