0°C

Weggooien? Mooi niet!

Als je spullen het niet meer doen, is de verleiding groot om ze weg te gooien en in de winkel weer nieuwe spullen te kopen. Het is gemakkelijk, het is weer fris, je maakt een nieuwe start. Geen centje pijn, dus. Nou, niet helemaal. Er is een alternatief.

Door je spullen te repareren of te laten repareren, hoef je geen nieuwe grondstoffen te gebruiken en hoeft er geen vervuilende en energie verbruikende fabriek nieuwe exemplaren te maken en zijn er geen vrachtwagens nodig die het naar de winkel brengen. Bovendien is repareren veel goedkoper!

Wil je het zelf proberen, kijk eens op de website van repaircafé Nederland (repaircafe.org). Je vindt daar voor heel veel apparaten een beschrijving hoe je het kunt aanpakken. Heb je hulp nodig of ben je niet handig? Kom dan op 8 oktober tussen 10 en 12 uur naar het repaircafé Stede Broec Philadelphia. Je betaalt kosten voor gebruikte materialen en een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Als je even moet wachten is er altijd koffie/thee.

Je vindt het repaircafe aan de zijkant van het gebouw Lamoraal (Industrieweg 41) aan het Voert. Je herkent het aan de beach flag.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl