0°C

Florex breidt flink uit in Stede Broec met duurzaam nieuw bedrijfspand

De heipalen van gerecycled beton verdwenen begin januari 2022 in de grond. Rond mei gaat het CO2-besparend dak erop. Het nieuwe bedrijfspand van Florex wordt een duurzaam visitekaartje, precies passend bij de innovatieve leverancier van bloembollen en zaden. “Maar het mooist wordt toch wel onze kantine”, glundert Gertjan Klumpenhouwer, die het bedrijf samen met zijn broer Wim in 1999 overnam van zijn vader.

Het moderne gebouw verrijst naast het huidige bedrijfspand aan de Industrieweg 52 in Grootebroek. Dat blijft in gebruik voor de machineproductie en bollenopslag. Het nieuwe gebouw wordt flexibel ingericht voor het seizoen. “Jaren geleden zijn we al uit ons jasje gegroeid. We huurden ruimte van onze buren en zelfs op andere locaties. Straks hebben we alles weer lekker bij elkaar”, vertelt Gertjan.

Buitengewone energieprestatie

De bouw is in handen van De Jong Ursem uit Ursem. Duurzaamheid heeft prioriteit. Wim: “We gebruiken zo veel gerecyclede materialen dat we voldoen aan de GRS-norm. Daarnaast zorgen de technische installaties en isolatie voor een buitengewone energieprestatie. Leuk voorbeeld: ons dak wordt wit. Deze passieve koeling levert een CO2-uitstootbesparing op die vergelijkbaar is met dat van negen personenauto’s per 1.000 m2 per jaar. In ons geval dus 54 auto’s.”

Internationaal toonaangevend

De broers nemen graag het voortouw als het gaat om duurzaamheid. “De hele bloembollensector ontleent zijn bestaansrecht aan de natuur, dus daar moeten wij onze verantwoordelijkheid in nemen. Dat doen wij ook al decennialang met onze verpakkingsmaterialen. Mede dankzij onze milieubewuste visie is Florex op een organische manier uitgegroeid tot een internationaal toonaangevend bedrijf”, licht Gertjan toe.  

Kantine met balkon en uitzicht

Florex ontwikkelt, verpakt en levert producten voor de hobbytuinier. Het assortiment bevat onder meer bloembollen, zaden en artikelen voor de eetbare tuin. De afnemers zijn retailers in heel Europa. Momenteel werken er 55 mensen bij Florex. En de rek is er nog niet uit, aldus de broers. “We willen een innovatieve, aantrekkelijke werkgever blijven en aanstormende talenten binden. Zelfs onze nieuwe kantine gooien we in de strijd. Die wordt tiptop ingericht en krijgt een balkon met prachtig uitzicht!”

Groei in vele opzichten

Naast de flinke uitbreiding van het pand, is er ook uitbreiding van het personeelsbestand. De website is geheel vernieuwd daarop worden onder andere vacatures getoond voor zowel seizoenswerk als voor jaarrond functies.

www.florex.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl