0°C

Nieuwjaarsduik in Het Streekbos

Start het nieuwe jaar tintelfris: Doe mee met de supercoole en barrrr gezellige Nieuwjaarsduik! Wat ooit ergens in 1960 begon als een ludieke actie met acht moedige deelnemers, is uitgegroeid tot een nationaal fenomeen. Iets dat je minstens één keer in je leven meegemaakt moet hebben. En wie weet, wil je daarna elk jaar wel meedoen!

Het Streekbos (Veilingweg 21, Bovenkarspel) is de perfecte locatie voor dit evenement. Goed bereikbaar, voldoende parkeergelegenheid. Over het hele terrein hoor je de gezellige muziek van onze top-dj. Op het strand wordt vlakbij het Streekbos Paviljoen de warming-up verzorgd door twee enthousiaste en sportieve meiden, Marloes en Jacqueline. De duik start daarna een stukje verderop, zodat er goed zicht op is vanaf het strand en de groenstrook erboven. EHBO Stede Broec staat paraat om onverhoopt leed te verhelpen en vanaf het water houdt Reddingsbrigade De Streek alles nauwlettend in de gaten. En restaurant IJgenweis is geopend voor een lekkere lunch na afloop. We hopen op redelijk weer en veel deelnemers en supporters. En toeschouwers, als het regent.. dan kun je net zo goed ook meeduiken.

Samen dompelen schept een band! Sommigen gaan all-the-way tot de bel, anderen houden het voor gezien zodra het koude water slechts tot de knieholtes komt. Chapeau voor de poging dan, niets Móet. Maar daag elkaar uit. Mooi als jij als koukleum die vrienden, die altijd beweren dat zij koud douchen, even Wim Hoffelijk een poepie laat ruiken! Daag je vader of moeder uit, je tante, je neef. Of ouders; daag koeltjes je kinderen uit! Maar vooral: Daag jezelf uit. Waag die sprong.. uh, duik. En daarna in een onoverwinnelijke status op de groepsfoto of maak een coole selfie met een rillend lijf, met de bel op de achtergrond.

Let wel: Onderschat het niet. Duik niet indien je niet helemaal fit bent. En zorg dat je bij terugkeer uit het water direct slippers of schoenen aan doet.

Deelname kost slechts 5 euro en dat is inclusief de iconische Unox-muts, chocolademelk en een kop verrukkelijke erwtensoep om jezelf na de frisse duik heerlijk op te warmen. Inschrijven kan vanaf 12.00 uur. Pinnen kan, maar neem bij voorkeur contant en gepast geld mee. De Nieuwjaarsduik zelf vindt plaats om 13.30 uur.

We wensen iedereen voor nu heel fijne feestdagen en we zien jullie allemaal heel graag volgend jaar, op maandag 1 januari 2024, bij ons in Het Streekbos!!

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl