0°C

Bollenbedrijf zet Martinuscollege ‘in de bloemen’

Wie jarig is, trakteert. Dit voorjaar bloeien er prachtige bloemen in de tuin en bloembakken van het Martinuscollege in Grootebroek. Bloembollenbedrijf Jan de Wit en Zonen B.V. bestaat volgend jaar namelijk 100 jaar en heeft de school een bollenpakket cadeau gedaan.

Goede banden

In het kader van het speciale jubileum van de firma De Wit schenken zij bloembollen aan organisaties waar hun medewerkers goede banden mee hebben.  Het Martinuscollege is een van de ontvangers van dit kleurrijke cadeau. Op deze manier zet Jan de Wit en Zonen B.V. hun omgeving in hun jubileumjaar ‘in de bloemen’. Het bollenpakket bestaat uit verschillende voorjaarsbloeiende gewassen, zoals tulpen, hyacinten en narcissen.

Gelijk de grond in

Om in het voorjaar een kleurrijke tuin en bloembakken te hebben, moeten de bloembollen snel de grond in. Na de overhandiging van de bollen zijn leerlingen uit havo leerjaar 3 gelijk aan de slag gegaan om de bollen te planten.

De tuin in

Hoofd beheer van het Martinuscollege, Cor Deen, is enthousiast: “De school wilde al langer samen met leerlingen iets doen met een mooi stukje tuin op het terrein en de bloembakken, maar er waren nog geen concrete plannen. Toen we dit cadeau kregen, was dan ook gelijk duidelijk waar de bloembollen een plek zouden krijgen”. Ook de leerlingen waren snel bereid om mee te werken met het planten. Deen: “het is natuurlijk ook fijn om tussen het studeren door, even buiten aan de slag te gaan. En als je daarmee ook je eigen leeromgeving mooier maakt, is dat helemaal leuk”.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl