14°C
Broken clouds

Enkhuizen opent nieuwe kinderwandelroute dwergje Berend

Op vrijdag 4 maart heeft wethouder Dorus Luyckx de nieuwe kinderwandelroute geopend door Enkhuizen. De route is een leuke en leerzame speurtocht van ongeveer 2 kilometer voor jonge kinderen vanaf 3 jaar. Het is geopend in het kader van JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht).

Op pad met dwergje Berend

In Enkhuizen ga je samen op reis met dwergje Berend. Hij neemt je mee door het Snouck van Loosenpark, de stad en langs de haven. De route is te herkennen aan een ronde afbeelding van een kabouter. Tijdens de wandeling geeft dwergje Berend allemaal leuke opdrachten en weetjes aan de kinderen.

De route begint tegenover het station, op de Stationsweg, aan de kant van de haven. Wandelaars scannen aan het begin van de route een QR-code met een mobiele telefoon, waarmee een website wordt geopend. Daar staan alle opdrachten die bij de kabouterafbeeldingen op het pad horen.

Buiten bewegen wordt extra leuk

Wethouder Dorus Luyckx is enthousiast over het nieuwe dwergpad: “We nodigen graag alle (groot-)ouders uit om samen met hun kinderen lekker naar buiten te gaan en te bewegen. Het nieuwe dwergpad maakt dit extra leuk en stimuleert kinderen om actief buiten te spelen. Laten we samenwerken aan een gezonde toekomst van de jeugd!”

JOGG: Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst

Sinds oktober is de gemeente Enkhuizen JOGG-gemeente Zo wordt gezamenlijk gewerkt aan een gezonde omgeving voor kinderen. Door middel van de JOGG-aanpak wordt hier de komende drie jaar aan gewerkt.

De kinderwandelpaden zijn een gezamenlijk initiatief van de gemeenten Enkhuizen, Koggenland en Medemblik en mede mogelijk gemaakt door JOGG. In elke gemeente is een kinderwandelpad geopend.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl