0°C

Buurtwarmte Enkhuizen nodigt Gommerwijk-West uit op woensdag 24 april voor presentatie van plannen voor het warmtenet

buurtwarmte enkhuizen thumbnail
Fotobron: https://www.youtube.com/watch?v=CPoJkGKeGPA

Buurtwarmte Enkhuizen, in samenwerking met Karel Bolbloemen BV en de gemeente Enkhuizen, nodigt alle buurtbewoners van Gommerwijk-west uit voor een bijeenkomst op woensdag 24 april 2024 om 19:30 uur bij RSG Enkhuizen. De avond staat in het teken van de presentatie van het langverwachte warmtenetproject, waarbij buurtbewoners alles kunnen horen én kunnen meepraten over het eerste aanbod voor aansluiting op het warmtenet.

Het doel van deze bijeenkomst is om de stand van zaken te bespreken en het eerste aanbod voor aansluiting op het warmtenet voor te stellen aan alle buurtbewoners met een koopwoning. Buurtwarmte Enkhuizen, een coöperatie opgericht door buurtbewoners, werkt samen met Karel Bolbloemen BV en de gemeente aan een duurzaam warmtenet voor Gommerwijk-West, met als doel de wijk te transformeren tot de eerste aardgasvrije wijk van Enkhuizen.

Wethouder Jan Franx (Enkhuizen, duurzaamheid) rekent erop dat zoveel mogelijk buurtbewoners langskomen en aanhaken. Jan: “Deze avond presenteert het bestuur van Buurtwarmte Enkhuizen de kaders voor aansluiting op het warmtenet en daarmee een cruciale stap naar een duurzame, aardgasvrije toekomst als eerste wijk in onze gemeente. Dit alles kunnen we alleen sámen bereiken: met elkaar vormen de inwoners van Gommerwijk-West de coöperatie Buurtwarmte Enkhuizen, dus de betrokkenheid van buurtbewoners is essentieel. Mijn collega Thijs Visser (wethouder Stede Broec) verwelkomt jullie graag en natuurlijk hopen we dat zoveel mogelijk mensen zich bij Buurtwarmte Enkhuizen aansluiten!”

Tijdens de bijeenkomst geeft Buurtwarmte Enkhuizen een toelichting op het plan voor het warmtenet en wat dit betekent voor bewoners. Na de presentatie van het plan en het voorlopige aanbod is er ruimte voor vragen en discussie, waarbij buurtbewoners worden uitgenodigd om mee te denken en te praten over de toekomst van duurzaam wonen. De avond is zowel voor mensen die al lid zijn van Buurtwarmte Enkhuizen als voor buurtgenoten die (nog) geen lid zijn en graag meer willen weten over het project. 

Op naar 130 leden voor de volgende stap
Dit najaar moeten er in elk geval minimaal 130 woningeigenaren zijn die belangstelling hebben om aangesloten te worden op het toekomstige warmtenet: bij te weinig animo vindt het project geen doorgang. Momenteel staat de teller op 124 leden. Wie nu lid wordt is niet automatisch deelnemer in het warmtenet: later dit jaar krijgen bewoners een formeel aanbod met bijbehorende overeenkomst waar zij zich al dan niet aan kunnen verbinden. 

Deze avond wordt georganiseerd door het bestuur van Buurtwarmte Enkhuizen en de gemeente Enkhuizen. Meer weten? Kijk op www.buurtwarmteenkhuizen.nl. 

Datum: Woensdag 24 april 2024
Tijd: 19:30 uur
Locatie: RSG Enkhuizen, Boendersveld 3, 1602 DK Enkhuizen

Contactinformatie
Voor meer informatie over Buurtwarmte Enkhuizen en het warmtenetproject kunt u contact opnemen met Marcel Kelfkens via info@buurtwarmteenkhuizen.nl

Achtergrondinformatie
Buurtwarmte Enkhuizen wil in de wijk een warmtenet van-, voor- en door bewoners aanleggen. Dit initiatief sluit aan op de duurzaamheidsambitie van Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland en daarom is dit project aangemerkt als pilotproject voor het Wijkuitvoeringsprogramma van de drie gemeenten, bedoeld om met elkaar kennis en ervaring uit te wisselen en zo als voorbeeld te dienen voor het verduurzamen van andere wijken.

Vanuit het Programma Aardgasvrije Wijken is op 10 maart 2022 een subsidie toegekend aan gemeente Enkhuizen voor het project Buurtwarmte Enkhuizen in de Gommerwijk. Het gaat om een bijdrage van ruim vier miljoen euro, bedoeld voor uitvoeringskosten. Met deze subsidie worden onder andere de installatie voor de warmte-uitwisseling en de distributie van de warmte, het warmtenet en de huisaansluitingen gerealiseerd.

Eerder werd al bekend dat provincie Noord-Holland een bedrag van € 200.000 euro toekent aan het project voor het opstellen van een wijkuitvoeringsplan. Dit plan beschrijft welke activiteiten nodig zijn om tot het warmtenet te komen.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl