15°C
Few clouds

Koninklijke Onderscheiding voor Ton Maas

Donderdag 17 juni om 14.00 uur reikte burgemeester Marjan van Kampen-Nouwen een Koninklijke Onderscheiding uit aan Ton Maas uit Schagen. Dit gebeurde tijdens de viering van het dertig jarig bestaan van de vereniging “De Wieringer Molens”.

Locatie: Wieringer molen ‘De Onderneming’, Koningsweg 75 in Hippolytushoef

Ton Maas is een vrijwillige molenaar die belangrijk is en was voor de ‘molenwereld’ op Wieringen en in Nederland. De afgelopen 20 jaar heeft Ton Maas een belangrijke bijdrage geleverd aan het in stand houden van het ambacht van molenaar in Nederland, de organisatie van de molenaarswereld in Noord-Holland én het behoud van de Wieringer Molens.

Voor de vereniging De Wieringer Molens zet Ton Maas zich sinds 2000 in.

In 2005 trad de heer Maas toe tot de landelijke examencommissie van de vereniging “De Hollandsche Molen”. Door zijn werk als secretaris van deze commissie, en als examinator had hij veel contacten in en met andere molenaars in Nederland. Eind 2020 heeft hij deze functie overgedragen aan zijn opvolger.

Voor het Gilde Vrijwillige Molenaars was Ton Maas van 2004 – 2014 voorzitter van de afdeling Noord Holland. Onder zijn voorzitterschap werd de structuur van de molenaarsopleiding in Noord-Holland verbeterd.

Foto: Pierre Mettes

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl