0°C

Vrijmarkt in centrum Schagen tijdens Koningsdag

vrijmarkt schagen thumbnail
Foto: www.schagen.nl

Tijdens Koningsdag, op zaterdag 27 april, is er in het centrum van Schagen een vrijmarkt. Het is vanaf 6.00 uur mogelijk om een plekje op de vrijmarkt in te nemen. Dit is op eigen risico en initiatief. De vrijmarkt duurt tot 13.30 uur. Tijdens Koningsdag en de daaropvolgende ochtend zijn diverse wegen (gedeeltelijk) afgesloten voor verkeer (zie onderstaande plattegrond). Tussen 5.00 en 23.00 uur zijn de Markt, Torenstraat en Nieuwstraat (gedeeltelijk) afgesloten voor het verkeer. De Gedempte Gracht en Laan zijn van 5.00 tot 14.00 uur (gedeeltelijk) afgesloten voor verkeer. Wie in één van deze stratenwoont, doet er goed aan om de auto al de avond ervoor ergens anders te parkeren.

Verkopers op de vrijmarkt moeten er rekening mee houden dat er vanaf 14.00 uur muziekoptredens zullen plaatsvinden op de podiumwagen aan de Noordzijde van de kerk. Na 13.30 uur ruimen de verkopers hun eigen verkoopplaats op. Op de Nieuwstraat en Laan staan containers om niet verkochte spullen in te gooien. 

Houd hier rekening mee tijdens de vrijmarkt

Om de vrijmarkt gezellig en vooral veilig te laten verlopen gelden er een aantal regels:

  • Beroepshandel, waaronder etenswaren en bloemen, is niet toegestaan om te verkopen. Ondernemers die een standplaatsvergunning hebben en daar gevestigde ondernemers mogen wel verkopen. 
  • De vrijmarkt mag alleen in het aangewezen gebied en alleen tussen 6.00 en 13.30 uur. Daarnawordt opgeruimd. Wie zich niet aan de tijd houdt, loopt risico op in beslagname van de spullen.
  • Er mogen geen plaatsen worden gemarkeerd door lint, tape, verf en dergelijke. Zulke markeringen worden verwijderd op kosten van de overtreder. Houd de volgende plekken altijd vrij: toegangen tot woningen, garages, winkels en horeca; nooduitgangen en brandkranen; kruisingen; als de weg al een deel bezet is (een breedte van 3.5 meter en een hoogte van 4.2 meter moet altijd blijven anders kunnen hulpdiensten als brandweer, politie en ambulance er niet door). 
  • Houd ook op het trottoir doorgangsruimte voor mindervaliden. 
  • Als politie, brandweer of gemeente aanwijzingen geeft, gelden deze boven alle genoemde regels.
vrijmarkt schagen plattegrond

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl