13°C
Broken clouds

Duitse orgel- en vioolmuziek tijdens concert in Westwoud

Datum evenement: 1 oktober 2023

Op zondag 1 oktober 2023 speelt Ton van Eck op het monumentale Ypma-orgel in de St. Martinuskerk in Westwoud. Zijn dochter Anne van Eck bespeelt dan de viool.

Op dit orgelconcert staan Duitse componisten uit de 19e en 20e eeuw centraal, zoals Reynaldo Hahn (1875-1947), Joseph Gabriel Rheinberger (1839-1901), August Gottfried Ritter (1811-1885) en Joseph Haas (1879-1960).

De uitvoerend organist Ton van Eck studeerde bij Bernard Bartelink aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en bij Marie-Claire Alain in Parijs. In 1969 werd hij organist van de St. Jacobuskerk in Den Haag en is sinds 1999 titulair-organist van de Kathedrale St. Bavo in Haarlem. Hij wordt geregeld uitgenodigd als jurylid, het geven van lezingen of cursussen en als gastdocent aan conservatoria en universiteiten. Vanaf 1979 is hij werkzaam als adviseur bij de Katholieke Klokken- en Orgelraad en in die hoedanigheid heeft hij in 2002-2003 de restauratie van het Ypma-orgel in Westwoud begeleid.

Anne van Eck studeerde aan de conservatoria van Den Haag (vooropleiding), Utrecht en Tilburg. Ze vervolgde haar studie met diverse masterclasses bij beroemde violisten. Zij remplaceert in onder meer het Radio Filharmonisch Orkest, speelt in kamerorkesten als Sinfonia Rotterdam en het ensemble Duo Mélange. Naast klassieke concerten speelt ze ook tijdens de Symphonica in Rosso-shows.

In dit concert met twee hoogstaande musici krijgt het Ypma-orgel (een rijksmonument) speciale glans. Het belooft in Westwoud (Dr. Nuijensstraat 78) dan ook een mooi concert van ongeveer een uur te worden. Toegang is gratis, wel is er een deurcollecte. Aanvang is 15.30 uur.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl