14°C
Scattered clouds

De Hemmeromloop, de laatste zondag van augustus, al 37 jaar vaste prik in Hem en Venhuizen!

sfeerbeeld hemmeromloop
© Fred Homan

Dit jaarlijks terugkerende hardloop evenement kenmerkt zich door top en breedtesport die zich beweegt door de dorpskernen van Hem en Venhuizen. Dit jaar alweer voor de 36e editie en wel op zondag 25 augustus.

‘De nationale en ook vaak internationale toplopers bereiden zich graag bij ons voor op de grote najaar wedstrijden zoals de Dam tot Damloop of de Amsterdam marathon’ legt Monique Wisman voorzitter van het Hemmer organiserend comité uit. 

Vaste prik

Het snelle officieel gemeten 10 km parcours met gezellige entourage maakt voor vele van hen dat ze zich graag weer aanmelden. Voor de recreatieve hardloopliefhebbers uit de gehele regio is de Hemmeromloop met de afstanden 5 en 10 km naast bijvoorbeeld de Kerstcross een vanzelfsprekendheid in de agenda. ‘In 2021 mochten wij zelfs het Nederlands kampioenschap 10 kilometer organiseren, wat een happening was dat’, verteld Monique met trots.

Drechterlands kampioenschap

Ook de lokale helden uit Drechterland worden niet vergeten tijdens de Hemmeromloop en mogen strijden om het Drechterlands kampioenschap. De eerste 3 vliegensvlugge dames ontvangen dikke prijzen op de 5 kilometer net als de 3 snelste mannen op de 10 kilometer. En dat allemaal beschikbaar gesteld door sponsoren.

KIDSrun

Spektakelstuk van de dag is de KIDSrun. Er wordt gestart met de peuters vanaf 2 jaar en eindigen met de brugpiepers. Stuk voor stuk worden de kinderen, de één nog fanatieker dan de ander, aangemoedigd door de vele toeschouwers, die rijen dik langs het parcours staan. Aan de finish ontvangt iedereen een prachtige medaille en wat lekkers.

Inschrijven kan alleen online tot en met 23 augustus via deze link, https://www.hemmeromloop.nl/inschrijven/

Programma Hemmeromloop:

11.00 uur 5 km prestatie loop
12.00 uur 10 km wedstrijd en prestatie loop 
vanaf 13.30 uur KIDS run

Vanaf 12:00 uur kinderkermis naast Café De Roode Leeuw

Vanaf 15:00 uur live-muziek bij Café De Roode Leeuw

bestuur hemmeromloop 2024
Bestuur Hemmeromloop

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl