3°C
Scattered clouds

Rafelkap; een muzikale vertelling voor kinderen

Zondag 27 maart is het voor kinderen van alle leeftijden volop genieten van het muzikale sprookje “Rafelkap”. Laurens de Boer en sopraan Karin Dijkstra doen wat ze het allerliefste doen; piano spelen, vertellen en zingen. Ze willen kinderen laten genieten van de mooie muziek van meneer Grieg en ze laten lachen om het oude Noorse sprookje Rafelkap.

Als een koningspaar geen kinderen kan krijgen, vragen ze raad aan een wijze marktvrouw. Zij geeft de koningin een opdracht en als ze deze goed volbrengt, zal de koningin zwanger raken. Maar omdat de koningin de opdracht niet goed vervuld, krijgt ze een tweeling. De jongste is beeldschoon, maar de oudste een vreemd en eigenwijs meisje.

Stichting Karakteristiek wil kinderen in aanraking laten komen met muziek en theater. Door het luisteren en kijken hiernaar leren ze hun fantasie en inlevingsvermogen te gebruiken en nieuwe werelden te ontdekken. Met het concertprogramma “Karakteristiek Klassiek” presenteert de stichting drie KIDSconcerten die worden ondersteund door het landelijke platform “Meer muziek in de klas”. De stichting ondertekende, in oktober vorig jaar, hiervoor ‘Het MuziekAkkoord Noord Noord-Holland’.

“Rafelkap” is het eerste KIDSconcert van het programma en is te zien op zondag 27 maart, aanvang: 14:00 uur in Cultureel Centrum Pancratius in Oosterblokker. Kaarten vanaf €10,00 (kinderen t/m 16 jaar) en €17,50 (volwassenen) zijn te reserveren via www.klassiekinwf.nl. Voor de kinderen is er een (gratis) glaasje limonade.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl