14°C
Scattered clouds

Deze dagen in en om de Zuiderkerk

De Protestantse gemeente Enkhuizen, die in de Zuiderkerk is gehuisvest, maakt iedereen altijd graag deelgenoot van wat zij doet en verwelkomt ook altijd iedereen graag in haar midden. Ook in deze corona tijd zou ze dat graag doen, maar de voorschriften en adviezen omtrent wat mag, niet mag en/of verstandig is te doen, belemmeren haar daarin nog al. Dat geldt in het bijzonder deze decembermaand.

De cantatevespers zijn al geruime tijd gestaakt, maar de jaarlijkse dienst van Lessons & Carols met de Martinuscantorij, die vorig jaar moest vervallen, kan dit jaar doorgaan, op een aangepaste tijd.

Het Festival van Lezingen en Carols is een Engelse traditie, ontstaan in 1880. Vooral bekend geworden door de beroemde uitvoering door het Kings’ College Choir in Cambridge. Deze afwisseling van korte lezingen en gedichten met die prachtige en geliefde Christmas Carols bleek – en blijkt – zeer veel mensen aan te spreken.

Op zondag 19 december om 15:30 uur kunt u in de Zuiderkerk zo’n dienst meevieren met de Martinus Cantorij. Tussen het begin met “Once in royal Davids’ city” en het eind met “Hark the Herald angels sing”, kunt u luisteren naar Carols van oud naar modern en van gedragen naar swingend.
Er zijn, zoals in alle diensten, slechts 60 plaatsen beschikbaar. U dient zich voor deze dienst aan te melden via plaats@pgenkhuizen.nl onder vermelding van ‘Lessons&Carols’ en het door u gewenste aantal plaatsen. Vol is vol; hoort u niets, dan kunt u ervan uit gaan dat u welkom bent.

Wat ook kon blijven zijn de adventsdiensten op de zondagen 28 november, 5, 12 en 19 december, ‘s morgens om 10:00 uur, de Kerstmorgendienst op 25 december om 10:30 uur, de zondagmorgendienst van 26 december om 10:00 uur. Voor de Kerstmorgendienst geldt hetzelfde als voor de Lessons&Carols: vooraf aanmelden via plaats@enkhuizen.nl. Een kerstnachtdienst, 24 december en een Oudejaarsavonddienst zullen alleen via kerkomroep.nl te volgen zijn.

Alle diensten in de Zuiderkerk zijn ook voor ieder te zien en horen via: https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/10703

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl