0°C

Sportveld op het schoolplein Vonk Grootebroek feestelijk geopend

Het is druk op het schoolplein van Vonk Grootebroek. Leerlingen en docenten staan rijen dik rondom het nieuwe sportveld dat afgelopen vrijdag 17 november in de grote pauze feestelijk geopend is. Er klinkt muziek en docenten en leerlingen vormen samen teams van 3 om wedstrijdjes tegen elkaar te spelen.

De vmbo-school op de Elzenlaan in Grootebroek zet zich in om leerlingen (en docenten) meer te laten bewegen. Eerder dit jaar werden er een basketbalpaal en tafeltennistafel op het plein van de school geplaatst, die beiden al met veel enthousiasme werden ontvangen. 

Iedereen doet mee

Tot nu toe is ook het sportveld een groot succes. Want hoewel 17 november de feestelijke opening was, stond het veld al een week op het plein. “Leerlingen van alle leerjaren, docenten en jongens en meiden, iedereen speelt met en door elkaar in teams,” vertelt LO-docent Alje Wiltenburg enthousiast. “Zo zie je dat ze het heel goed met elkaar kunnen regelen. Voor en na schooltijd en in de pauzes kan iedereen even zijn energie kwijt. Dat is heerlijk voor de leerlingen, maar ook de docenten doen graag een potje mee. Leuk voor de afwisseling en om er even tussenuit te zijn, maar ook goed voor de relatie met de leerlingen.” 

Plezier met elkaar

Docent Wiskunde Stefan de Waard beaamt dat. “Het is leuk om ook eens actief en positief met de leerlingen om te gaan, in plaats van het alleen maar over theorie en huiswerk te hebben,” vertelt hij, nog licht nahijgend van een fanatiek potje voetbal. “Ik hoop dat het bijdraagt aan het plezier van naar school gaan,” vervolgt Alje. “Afgelopen week goot het van de regen, toch was elke pauze en voor en na school het veld in gebruik.” 

Het sportveld van 12 bij 7 meter heeft twee doelen en is omzoomd door een gewelfde kunststof verhoging. “Het heeft bewust in die vorm,” weet Alje te vertellen. “Leerlingen kunnen er lekker op zitten. Zo kan het veld ook als buitenlokaal gebruikt worden.” Zelf ook eens een kijkje nemen op het schoolplein? Op 26 en 27 januari zijn de open dagen van Vonk Grootebroek.

Ambities

De sportfaciliteiten op het plein van Vonk Grootebroek volgen uit de groene, gezonde en duurzame ambities van de school. Vanuit die ambitie is de school ook actief met het geven van voorlichtingen over gezondheid, reanimatielessen aan alle leerjaren en het uitdragen van duurzaamheid, bijvoorbeeld met betrekking tot afvalscheiding.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl