3°C
Scattered clouds

Ruimte voor sport en spel door investering openbare voetbalveldjes

Het jonge voetbaltalent Lucas Hoosemans gaat de kosten voor de aanleg van een Cruijff court in Schagen betalen als hij later bij Barcelona speelt. De 9-jarige Lucas speelt nu bij Schagen United JO10-6, maar het is zijn grote droom om profvoetballer te worden. Om goed te kunnen trainen vroeg hij de gemeente Schagen of het mogelijk was om een kunstgrasveld aan te leggen.

Gemeente Schagen ging met Lucas in gesprek en woog vervolgens af of dit past binnen de wijk. Dat bleek zo te zijn. Zodoende kreeg het voetbalveldje aan de Wetering in de wijk Hoep Noord een nieuwe kunstgrasmat. Zo kunnen de kinderen uit de buurt eindeloos voetballen. Door de kunstgrasmat blijft het veldje het hele jaar bruikbaar en gaat deze langer mee dan een normale grasmat. Het veldje werd maandag 18 september met een high five geopend door Lucas en wethouder Hans Heddes.

In 2019 plaatste de gemeente voetbaldoeltjes op het speelterrein aan De Wetering. Door het vele voetballen, ontstonden er gaten in de grasmat. Na 4 jaar was er bijna geen grasmat meer over. Het zaaien van nieuw gras bleek niet te werken. Wethouder Hans Heddes zegt: “we hebben besloten om kunstgras op dit veldje te leggen want we vinden het belangrijk dat kinderen fijn buiten kunnen spelen. Op voetbalveldjes die veel gebruikt worden is het moeilijk om de grasmat goed te houden. Door de hete, droge zomers van de laatste jaren is dat nog veel moeilijker geworden. Kunstgras kan dan een oplossing zijn. Dat is ook veel sneller weer bespeelbaar op natte herfstdagen.”

Wethouder Hans Heddes vertelt verder: “voetballen blijft erg populair bij kinderen. Wij blijven daarom investeren in de openbare voetbalveldjes. Daarmee creëren we leefbare wijken door ruimte te bieden voor sport en spel. We hebben deze zomer op 25 voetbalveldjes verspreid door de hele gemeente waar dat nodig was doelen vervangen, ballenvangers geplaatst, rubbermatten in doelgebieden gelegd en de velden bezand, vlak gemaakt en ingezaaid. In het Pastoorsbos, het park tussen de kerk en de school in Tuitjenhorn, is een heel nieuw voetbalveldje gekomen.”

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl