13°C
Clear sky

Ruim 5.000 euro voor zeilboot gehandicapten met crowdfunding

Tijdens de watersportbeurs Boot Holland heeft de Sailhorse Sailing Club een cheque van 5.391 euro overhandigd aan SailWise. De stichting organiseert al bijna 50 jaar actieve watersportvakanties voor mensen met een beperking. Het bedrag is bedoeld voor een nieuwe zeilboot van het type Sailhorse.

De huidige Sailhorse, die vaart vanaf het watersporteiland Robinson Crusoe in de Loosdrechtse Plassen, is al heel oud en hard aan vervanging toe. De Sailhorse Sailing Club hoorde van dit probleem en sloeg de handen ineen. De klassenorganisatie helpt SailWise met een nieuwe Sailhorse door zelf acties te organiseren om geld in te zamelen en met hun leden de nieuwe romp af te bouwen.

Zelfstandig zeilen
Met de Sailhorse kunnen mensen in een rolstoel zelfstandig zeilen. De vakanties en activiteiten van SailWise dragen bovendien bij aan het zelfvertrouwen en de zelfredzaamheid van mensen met een beperking. Wetenschappelijk onderzoek bevestigt dat, publiceerde Westfrieskrant vorige week.

Nieuwe schip
Het nieuwe schip was te zien tijdens de watersportbeurs Boot Holland afgelopen week in Leeuwarden. De voorzitter van de Sailhorse Sailing Club, Tjep van Roon overhandigde daar aan de directeur van SailWise, Renske Rietbergen een cheque met bijna 5.500 euro. Dit is meer dan de helft van het benodigde bedrag voor de nieuwe Sailhorse.

Donaties
Voorzitter van de Sailhorse Club, Tjep van Roon zegt: “Tijdens de beurs hebben we het publiek gevraagd om ook een steentje bij te dragen aan het schip en daar werd goed op gereageerd.  SailWise directeur Renske Rietbergen vult aan: “We zijn heel dankbaar voor de steun van de Sailhorse Sailing Club en alle donateurs. Maar helaas is het benodigde bedrag nog niet behaald. Donaties zijn daarom nog erg welkom.” Deze kunnen worden gedaan via sailwise.voorfondsgehandicaptensport.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl