0°C

Sailhorse Sailing Club helpt gehandicapten aan nieuwe zeilboot

Tijdens de watersportbeurs Boot Holland in Leeuwarden op vrijdag 10 maart om 11.00 uur overhandigt de voorzitter van de Sailhorse Sailing Club een cheque met het tot nu toe ingezamelde bedrag voor de aanschaf van de nieuwe zeilboot bij de stand van Sailhorse en het Enkhuizense SailWise.

Stichting Sailhorse Sailing Club zet mensen en middelen in voor een nieuwe zeilboot van SailWise. Al bijna 50 jaar organiseert Sailhorse Sailing Club actieve watersportvakanties voor mensen met een beperking. De huidige Sailhorse is al heel oud en hard aan vervanging toe.

De romp van de huidige Sailhorse van SailWise is oud en hard aan vervanging toe. De Sailhorse Sailing Club hoorde van dit probleem en sloeg de handen ineen. De klassenorganisatie helpt SailWise met een nieuwe Sailhorse door zelf acties te organiseren om geld in te zamelen en met hun leden de nieuwe romp af te bouwen.

Nieuwe Sailhorse
Op de stand is de nieuwe Sailhorse, die inmiddels gereed is, voor het publiek te zien. Voorzitter van de Sailhorse Club, Tjep van Roon: “Tijdens de beurs organiseren we verschillende acties rondom de nieuwe zeilboot. Zo kunnen de bezoekers een naam bedenken voor het nieuwe schip en zijn er acties om het resterende bedrag in te zamelen. Donaties zijn daarvoor nog erg welkom en kunnen worden gedaan op de fondsenwerf site voor Sailwise.

Zeilen in een rolstoel kan
Uitdagingen aangaan, het beste uit jezelf halen en grenzen verleggen… Zeilen bij SailWise is veel meer dan een leuke tijd op het water. Al bijna 50 jaar laat deze stichting mensen met een beperking ervaren dat ze fysiek en mentaal veel meer aankunnen dan ze denken. Zo kunnen mensen in een rolstoel zelfstandig zeilen! De vakanties en activiteiten van SailWise dragen bovendien bij aan het zelfvertrouwen en de zelfredzaamheid van mensen met een beperking. Wetenschappelijk onderzoek bevestigt dat.

Lisette is deelnemer van SailWise, heeft een spierziekte en zit in een rolstoel. “Het is heerlijk om lekker actief bezig te zijn en nieuwe uitdagingen aan te gaan bij SailWise. Ik vergeet mijn beperking als ik aan het zeilen ben. De Sailhorse is mijn favoriete zeilboot. Ze is sportief en heel snel op het water.”

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl