0°C

OVW Café 18 oktober: presentatie over veranderingen in regelgeving omtrent mobiliteit

Broekhuis informeert ondernemers met bedrijfswagens Marjon Wagenaar en Gerben Stortenbeker, specialisten in mobiliteit bij Broekhuis in Zwaag, informeren bedrijven en zzp’ers. Heb jij een wagenpark of rijd jij dagelijks in een eigen bestelbus? Dan kun je per 1 januari 2025 voor fors hogere kosten komen te staan. De BPM-vrijstelling vervalt wat de kosten van een nieuwe bedrijfswagen met duizenden euro’s opdrijft. En er verandert meer. Hoe dat precies zit en welke oplossingen er zijn, delen zij graag tijdens het OVW Café op 18 oktober.

“Als adviseur is het mijn zorgplicht om ondernemers bewust te maken van de nieuwe regelgeving die al per 1 januari 2025 ingaat”, vertelt accountmanager Marjon Wagenaar. “Nu nog zijn bedrijfswagens vrijgesteld van BPM op fossiele brandstof, maar dat gaat veranderen. De RDW berekent in de toekomst hoe groot de CO2-uitstoot van jouw bedrijfswagen(s) is. Bij een nieuwe aanschaf betaal je dan tien- tot vijftienduizend euro extra.”

Veel ondernemers realiseren zich niet hoe snel de regelgeving omtrent bedrijfswagens verandert. Ze zijn geneigd de kop in het zand te steken. Marjon en Gerben wijzen hen op de veranderingen. Voor de portemonnee, maar ook voor de werkwijze want er verandert meer.

Milieuzones

“In de toekomst komen er milieuzones in steden om emissievrije gebieden te creëren. Zo’n 30 gemeentes waaronder Hoorn en Zaandam hebben zich hier al voor aangemeld en waarschijnlijk Alkmaar ook. Goed voor het milieu, maar het heeft grote gevolgen voor de bedrijvigheid. In de praktijk betekent dit dat bedrijfswagens met een Euro 6 motor in 2028 het centrum van bijvoorbeeld Hoorn niet meer in kunnen. Voor de Euro 5 motor is dit al een jaar eerder het geval. En die zero-emissiezones zullen alleen maar groeien. Hoe ga je daar dan je klanten bedienen?”

Investeren in alternatief

Broekhuis kan de wetgeving niet veranderen, maar wel oplossingen aandragen. Want ook de ontwikkeling van uitstootvrije (bedrijfs)wagens staat niet stil.

“Investeren in een elektrische bedrijfswagen kan fiscaal voordelig voor je uitpakken, maar wacht daar niet te lang mee. Levertijden lopen op tot een jaar en ook het verkrijgen van subsidie is geen zekerheid. Als kennisleverancier informeren wij en gaan we graag nog een stapje verder. Samen met de ondernemer bekijken we wat voor zijn situatie het meest duurzaam is. Voor de continuïteit van het werk, de knip én het milieu.”

Presentatie en netwerken
Op woensdag 18 oktober gaan Marjon en Gerben met ondernemers in gesprek over veranderingen in het landschap van bedrijfsmobiliteit bij het OVW Café om 18.00 uur in
’t Fortuin aan de Dorpsstraat 190 te Wervershoof. Ben je geen lid van de Ondernemersvereniging Wervershoof, maar wel geïnteresseerd? Kom vrijblijvend kennismaken. Naast de presentatie is er volop ruimte voor vrij netwerken en kun je genieten van het buffet. De drankjes zijn voor eigen rekening.

Voor meer informatie: www.ovw.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl