5°C
Scattered clouds

Vacature nieuwe burgemeester opengesteld

Roel Wijnants - Ambtsketen Den Haag

De Provincie Noord-Holland heeft vandaag de vacature voor een nieuwe burgemeester van Medemblik opengesteld. Kandidaten hebben tot 29 maart de tijd om te solliciteren. De vacature komt vrij omdat huidige burgemeester Frank Streng heeft aangegeven een derde termijn als burgemeester uit te sluiten vanwege zijn gezondheid. Momenteel wordt hij vervangen door waarnemend burgemeester Dennis Straat.

Om tot een burgemeester te komen, is er een profielschets opgesteld door de gemeenteraad. Onderdeel van deze profielschets is een enquête die is uitgezet onder inwoners, ondernemers, medewerkers en maatschappelijk partners.

Resultaat enquête
Bijna 400 mensen vulden de vragenlijst in waarvan de meerderheid inwoner is van de gemeente Medemblik. De deelnemers vinden betrokken & meelevend (60,7%), zichtbaar & benaderbaar (58,42%) en verbindend (41,33%) de belangrijkste eigenschappen van een nieuwe burgemeester.

Verder vinden de ondervraagden het belangrijk dat een nieuwe burgemeester zich richt op de leefbaarheid van de zeventien kernen (54,43%), een financieel gezonde gemeente (47,19%) en het hebben van een toekomstvisie (42,35%). Samengevat kiezen de inwoners van Medemblik vooral voor een mensgerichte, betrokken persoonlijkheid.

Uitslag
De volledige uitslag, inclusief alle gegeven antwoorden op de laatste open vraag, is te vinden op de website van de gemeente Medemblik: medemblik.nl/nieuweburgemeester (kopje Openstelling vacature-> een profielschets). Meer over de sollicitatieprocedure is te lezen op noord-holland.nl/Actueel/Burgemeestersvacatures

Begin juli zal de gemeenteraad op advies van de vertrouwenscommissie een kandidaat voordragen aan de minister van binnenlandse zaken, zodat de nieuwe burgemeester eind september beëdigd en geïnstalleerd kan worden.

Foto bijschrift: cc Flickr door Roel Wijnants – Ambtsketen Den Haag

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl