-0°C
Broken clouds

Profielschets burgemeester Medemblik vastgesteld

Om te komen tot de nieuwe burgemeester van Medemblik is tijdens de extra raadsvergadering van 22 februari een profielschets vastgesteld. De profielschets is overhandigd aan de commissaris van de Koning, de hoogedelgestrenge heer Arthur van Dijk. Daarnaast is er een vertrouwenscommissie benoemd die de sollicitatieprocedure gaat begeleiden. De commissie bestaat uit een achttal raadsleden en wordt bijgestaan door een collegelid en de gemeentesecretaris.

De nieuwe burgemeester van de gemeente Medemblik moet stevig in zijn of haar schoenen staan, volgens Mark Hoogewerf, voorzitter van de vertrouwenscommissie: “Er liggen veel uitdagingen in onze gemeente. In de eerste plaats moet er aandacht zijn voor alle zeventien unieke kernen en haar inwoners, daarnaast ligt er een opgave op het gebied van bestuurskracht en zijn er inhoudelijke uitdagingen als het gaat om financiën, huisvesting, zorg, onderwijs, accommodaties en dienstverlening.”

De gemeente zoekt een mensgerichte, zichtbare man of vrouw die tussen de mensen staat, de Westfriese mentaliteit begrijpt en ook besluitvaardig is, strategisch, verbindend en leiderschap toont. De commissie hoopt een waardige opvolger te kunnen vinden voor burgemeester Frank Streng.

Enquête
Inwoners, ondernemers, maatschappelijke partners en medewerkers kunnen in de vorm van een digitale enquête hun mening geven wie hun nieuwe burgemeester moet worden. Er zijn een aantal vragen geformuleerd waarin gevraagd wordt naar eigenschappen en aandachtsgebieden. Daarnaast is er een open vraag waarin eigen toevoegingen kunnen worden gegeven. Een eerste samenvatting van de enquête is toegevoegd aan de profielschets. De enquête staat open tot 1 maart. De gegevens uit die rapportage worden meegenomen in de sollicitatieprocedure. Kijk op www.medemblik.nl/nieuweburgemeester.

Opvolger Frank Streng
Burgemeester Frank Streng heeft wegens gezondheidsredenen aangegeven afscheid te nemen. Aankomende zomer zou hij twaalf jaar in functie zijn. Het burgemeestersambt wordt tijdelijk waargenomen door waarnemend burgemeester Dennis Straat. Naar alle waarschijnlijkheid zal de procedure om te komen tot een nieuwe burgemeester voor de zomer worden afgerond.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl