13°C
Drizzle

Stichting Muziekkring Heerhugowaard presenteert zondag 15 oktober 2023 om 15.00 uur – Jubileumconcert met Club Classique – in de grote zaal van theater Cool.

Klassieke diamanten: van Bruch tot Bond

Stichting Muziekkring Heerhugowaard bestaat 50 jaar en dat vieren we met Club Classique: een club vrijgevochten en bevlogen musici die het net even anders doen! Onder leiding van violiste Myrthe Helder en cellist Leonard Besseling pakken ze voor deze bijzondere gelegenheid groots uit en transformeren ze tot een volwaardig Club Classique Orchestra.

Naast diamanten uit het kamermuziekrepertoire verrassen ze met klassiekers uit de filmmuziek waarbij op de achtergrond passende filmbeelden geprojecteerd worden. Tevens delen ze het podium met diverse generaties toptalent en laat sterrensopraan Laetitia Gerards horen dat de nieuwe James Bond ook prima een vrouw zou kunnen zijn in ‘Diamonds are forever’ en voor een gouden jubileum mag de fameuze titelsong van de film Goldfinger zeker niet ontbreken!
Special Guest is harmonicaspeler Hermine Deurloo die als geen ander thuis is in de filmmuziek van Ennio Morricone. Op de meeslepende melodie van Cinema Paradiso ontwaakt op het grote scherm een romantische Italiaanse liefde.

De jonge contrabassiste Sasha Witteveen brengt een prachtige elegie van Bottesini, een stuk dat iedere contrabassist van binnen en van buiten kent maar door het publiek zelden gehoord wordt. De 15-jarige violiste Adinda van Delft laat haar virtuoze talenten horen in de feestelijke Carmen Fantasie van de Sarasate.

Wat er nog meer op het programma staat? Het Maanlied van Dvořák ontlokt menigeen direct tranen in de ogen, een deel van het Forellenkwintet van Schubert zorgt voor een lichte toets en het zelden uitgevoerde strijkoctet van Bruch, virtuoos en hoog romantisch, maakt deze middag helemaal compleet.

Dit concert eindigt met een geweldige uitsmijter: “Yo soy Maria’ van Piazzolla.

Kortom: een feestelijk jubileum om niet te missen en nooit te vergeten!

Kaarten zijn te bestellen op onze site www.muziekkring.nl  via onze ticketshop of

telefonisch: 072 5722299 of op de dag van het concert aan de kassa. Alleen pinnen!

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl