13°C
Scattered clouds

Sam’s Kledingactie sluit zich aan bij #GivingTuesdayNL

De 29ste van deze maand is het GivingTuesday, een wereldwijde geefdag om samen meer goed te doen. Stichting Sam’s Kledingactie heeft zich bij dit initiatief aangesloten en wil tijdens GivingTuesday zoveel mogelijk kleding en geld inzamelen ten behoeve van de noodhulpprojecten van o.a. Cordaid en het Armoedefonds. Daarnaast is het doel om op deze dag zoveel mogelijk nieuwe vrijwilligers te werven die structureel of tijdens de speciale voor- en najaarsacties kleding voor Sam’s willen inzamelen. Hierbij hebben wij uw hulp, als ambassadeur van stichting Sam’s Kledingactie, nodig!

Wij willen u vragen om onze berichten op Facebook zoveel mogelijk te liken en te delen. Dit kan via www.facebook.com/samskledingactie.

Daarnaast willen wij u vragen om het bijgevoegde persbericht door te sturen naar de redactie van de nieuwsbrief, (kerk)blad en/of website van uw kerk, parochie, dorp, vereniging of instantie waarvoor u namens Sam’s acties organiseert. Op deze manier kunnen we veel mensen bereiken en zo samen heel veel goeds doen!

Eigen acties

Mocht u zelf nog ideeën voor acties of activiteiten hebben die kunnen bijdragen aan ons doel voor GivingTuesday, dan horen we dit graag. We willen t.z.t. alle initiatieven die voor Sam’s worden ontplooit delen op onze website en social media. Zo kan iedereen zien waar hij/zij goed kan doen voor een ander!

Wat is GivingTuesday

GivingTuesday is een wereldwijde vrijgevigheidsbeweging en is sinds 2019 ook in Nederland actief via hashtag #GivingTuesdayNL.

Deze dag is bedoeld als tegenwicht voor Black Friday en Cyber Monday, dagen die gekenmerkt worden door kopen en (zelf) hebben. Giving Tuesday staat juist in het teken van iets voor een ander over hebben. Gezamenlijk vieren we GivingTuesday met miljoenen mensen over de hele wereld die deelnemen aan deze wereldwijde geefdag. Als goede-doelenstichting steunt Sam’s dit initiatief van harte, omdat zij dagelijks zien hoe broodnodig deze giften in geld, goed en aandacht zijn voor heel veel mensen, in binnen en buitenland.

GivingTuesday werd in 2012 gelanceerd als een eenvoudig idee: een dag creëren die mensen aanmoedigt om goed te doen. In de afgelopen zeven jaar is dit idee uitgegroeid tot een wereldwijde beweging die honderden miljoenen mensen inspireert om te geven, samen te werken en vrijgevigheid te vieren. Mensen tonen op veel manieren hun vrijgevigheid op GivingTuesday. Of het nu gaat om iemand aan het lachen maken, een buurman of een vreemde helpen, opstaan voor een probleem of mensen waar we om geven, of iets van wat we hebben geven aan degenen die onze hulp nodig hebben.

Want elke daad van vrijgevigheid telt en iedereen heeft iets te geven!

Mogen wij rekenen op uw steun?

Team Sam’s

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl