6°C
Overcast clouds

Nieuwe Adviesraad Sociaal Domein geïnstalleerd

Op woensdag 9 november is de nieuwe Adviesraad Sociaal Domein officieel geïnstalleerd in het bijzijn van wethouder Puck de Nijs-Visser. Deze nieuwe Adviesraad Sociaal Domein is een samensmelting van de voormalige adviesraad Wmo & Jeugd en de Cliëntenraad Participatie. De twee raden zijn nu samengevoegd om te zorgen voor een betere samenwerking met elkaar en met de gemeente. Hier is een intensief participatief traject aan vooraf gegaan.

Adviserende rol
De nieuwe Adviesraad Sociaal Domein zal, net als de voormalige raden, het college van burgemeester en wethouders gevraagd en ongevraagd adviseren over onderwerpen binnen het sociaal domein. De leden van de adviesraad zijn blij dat zij als nieuwe adviesraad van start kunnen. Peter Sleutelberg, voorzitter van de adviesraad: “Met de geïntegreerde adviesraad hopen de leden iets te kunnen betekenen voor de inwoners van de gemeente Schagen.” Ook wethouder Puck de Nijs -Visser is blij met de nieuwe adviesraad, “Deze heeft voor ons als college een grote toegevoegde waarde. Deze vertegenwoordigt de stem van onze inwoners. Het is belangrijk om te weten wat er onder hen leeft.”

De Adviesraad Sociaal Domein (ASD) Schagen kijkt, als een onafhankelijk adviesorgaan, naar wat de Wmo- en Jeugdhulp en de hulp vanuit de Participatiewet, de WSW en het armoedebeleid voor de inwoners betekent. Zij vertegenwoordigen hierbij de belangen van onze inwoners die gebruik maken van deze hulp of zijn aangewezen op een uitkering van de sociale dienst en/of de WSW. Gezamenlijk zorgen we voor een zo goed mogelijke dienstverlening.

Vacatures
De Adviesraad Sociaal Domein heeft nog een aantal vacatures. Heb jij hart voor wat er speelt in het sociaal domein? Denk je dat er dingen beter kunnen? Kom dan de Adviesraad Sociaal Domein versterken met jouw kennis, ervaring en ideeën. De Adviesraad

Sociaal Domein geeft het college van burgemeester en wethouders advies. Dat geeft jou een unieke kans om al vroeg mee te denken over het beleid van de gemeente. Je kunt meedenken over onderwerpen zoals jeugd, wonen, armoede en/of meedoen. De

Adviesraad Sociaal Domein wil graag zoveel mogelijk verschillende leden hebben. Daarbij vindt de Adviesraad het in het bijzonder belangrijk om ook leden te hebben die een bijstandsuitkering ontvangen. Die leden kunnen de gemeente vanuit hun eigen ervaring adviseren. Dus wie je ook bent en waar je ook vandaan komt: we horen graag van je.

Meer weten?
Kijk voor de volledige vacaturetekst en om te reageren op: www.schagen.nl/adviesraad-sociaal-domein-schagen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl