15°C
Few clouds

Met Duits in de prijzen

Luna en Renée uit vwo 5 van het Martinuscollege in Grootebroek zijn in de prijzen gevallen. Bij de 29e Duits – Nederlandse vertaalwedstrijd met de auteur Kristin Höller, hebben beide leerlingen de top 3 van Nederland weten te behalen. Tijdens de online prijsuitreiking op woensdag 21 april a.s. horen zij welke prijs ze precies behaald hebben.

Creatief met taal
Irmgard Trabold, de lerares Duits van Luna en Renée, moedigt leerlingen altijd aan mee te doen aan de vertaalwedstrijd die jaarlijks georganiseerd wordt door de Deutsche Internationale Schule in Den Haag.

Door de opzet van de wedstrijd, een deel is Duitse tekst vertalen naar het Nederlands en een deel bestaat uit het zelf schrijven van een (vervolg)verhaal naar aanleiding van de tekst die vertaald moest worden, is het een leuke en creatieve manier om met taal bezig te zijn en dus nog beter Duits te leren. Dat menig Martinusleerling al in de prijzen is gevallen bij eerdere edities van deze wedstrijd, is natuurlijk extra leuk en Irmgard Trabold is dan ook enorm trots op haar leerlingen.

Met een speer op de vlucht
Dit jaar moesten deelnemers een passage vertalen uit de debuutroman ‘Schöner als überall’ van Kristin Höller. De passage gaat over twee mensen die in een bestelbus op de vlucht zijn voor iets onbekends en een speer bij zich hebben waar ze vanaf willen. Voor de creatieve opdracht moesten de deelnemers een verhaal schrijven, over de reden waarom de mensen op de vlucht zijn en van de speer af wilden komen. Voor beide onderdelen zijn prijzen te behalen.

Dubbele prijzen Luna, die vorig jaar al tweede werd, vond vooral de creatieve opdracht erg leuk om te doen en is daarbij ook dit jaar in de prijzen gevallen: “Mijn creatieve opdracht ging over dat de hoofdpersonen de speer hadden gestolen uit een museum, maar dat ze daar per ongeluk de beveiliger met de speer neersteken en daarom van de speer af willen”. Renée is zowel bij het vertalen als bij de creatieve opdracht in de prijzen gevallen. De prijzen variëren van een iPad en reistegoed tot boeken. Welke prijs de leerlingen precies hebben gewonnen, horen ze de 21e tijdens de prijsuitreiking.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl