14°C
Scattered clouds

Koninklijke onderscheiding voor Arno Vriesman

Op vrijdag 20 mei om 17:00 uur reikte burgemeester Marjan van Kampen-Nouwen een Koninklijke Onderscheiding uit aan KNRM vrijwilliger Arno Vriesman. Deze uitreiking stond in de planning van de Lintjesregen in april, maar toen was Arno Vriesman verhinderd. De uitreiking vond plaats in het KNRM reddingsstation in Callantsoog.

Arno Vriesman is sinds april 1993 bemanningslid van het KNRM Reddingstation Callantsoog. Als bemanningslid zet hij zich sindsdien belangeloos in voor de KNRM.

Van 1993 tot 2017 was hij opstapper.

De opstapper aan boord van de reddingboot zorgt voor een adequate uitvoering van alle opgedragen taken. De opstapper verleent hulp waar nodig aan boord.

Van 2002 tot najaar 2021 was hij (plaatsvervangend) Schipper.

De schipper heeft twee verantwoordelijkheden: de operationele leiding van het reddingstation en het gezag aan boord.

Van najaar 2021 tot heden is hij bemanningslid.

Arno Vriesman organiseert- en is een regelmatige deelnemer van de wekelijkse oefen- en maandelijkse onderhoudsavonden. Daarnaast is hij met grote regelmaat overdag in het boothuis aanwezig om eventuele klusjes uit te voeren om de diverse middelen in optimale staat en gereedheid te houden. Hij organiseert dat de aspirant opstappers hun weg kunnen vinden op het station, maar zorgt er ook voor dat de meer ervaren opstappers zich kunnen professionaliseren. Er is een goede samenwerking met de Reddingsbrigade Callantsoog, mede dankzij Arno Vriesman.

Naast lid van het reddingstation, is Arno Vriesman ook een overtuigd ambassadeur van de KNRM. Hiervoor maakt hij, als het kan, tijd vrij om belangstellenden tijdens open dagen en -avonden op een professionele en vriendelijke manier te ontvangen. Ze worden dan rondgeleid in een van de oudste reddingsstations (sinds 1825) van de KNRM, en krijgen uitleg over het werk van de KNRM aan de kust van Callantsoog.

Arno Vriesman is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl