13°C
Scattered clouds

Geef Natuur Jouw Stem

Stem 15 maart Water Natuurlijk HHNK

Met deze slogan gaat Water Natuurlijk de Waterschapsverkiezingen in. Op 15 maart stemt u niet alleen voor de Provinciale Staten maar ook voor de waterschappen. Het werk van waterschappen wordt met de dag belangrijker door de verandering van ons klimaat. Water Natuurlijk geeft een stem aan dat wat kwetsbaar is. In het werkgebied van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier zijn wij de enige, echte duurzame waterschapspartij. Wij beschermen en verbeteren de natuur en het landschap en geven ruimte aan waterrecreatie met respect voor de kwetsbare natuur.

Lijstduwer Laura Bromet

Water Natuurlijk Hollands Noorderkwartier heeft een kieslijst met 50 kandidaten. Het zijn herkenbare gezichten dwars door ons werkgebied. Allemaal met een groen, waterrijk netwerk. De lijstduwer van Water Natuurlijk HHNK is Laura Bromet. Laura is Tweede Kamerlid van GroenLinks, woont in Monnickendam en is onder andere woordvoerder voor landbouw, natuur en voedselkwaliteit. Zij diende samen met D66 het initiatiefwetsvoorstel in om de geborgden in het waterschap af te schaffen. Geborgden zijn vaste zetels die niet democratisch worden gekozen. Onlangs werd dit voorstel in de Staatscourant gepubliceerd zodat bij de verkiezingen van volgend jaar er geen verplichte geborgde meer deel uitmaakt van het college en er minder geborgden in het algemeen bestuur van het waterschap zitting hebben. Hierdoor heeft uw stem als kiezer meer invloed dan voorheen.

Ambassadeur Marjan Minnesma

Water Natuurlijk Hollands Noorderkwartier heeft een invloedrijke ambassadeur; Marjan Minnesma directeur van Urgenda. Marjan geeft een nadrukkelijk stemadvies aan alle kiezers van Noord Holland om op 15 maart te kiezen voor Water Natuurlijk HHNK. Water Natuurlijk is de enige partij in het waterschap die zich in het waterschap verantwoordelijk voelt om oorzaken en gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan. Water Natuurlijk neemt haar rol serieus en werkt proactief aan herstel van de natuur, verbeteren van de waterkwaliteit, duurzaam waterbeheer en een sterke stem van de inwoner. Dit alles tegen de achtergrond van de vervuiler betaalt en de belastingtarieven mogen minimaal stijgen.

Lijsttrekker Saskia Borgers

Water Natuurlijk Hollands Noorderkwartier heeft Saskia Borgers als lijsttrekker, ze is momenteel in het waterschap Heemraad voor Financiën en Energie. Saskia Borgers is jarenlang topambtenaar geweest en inmiddels alweer een aantal jaren Hoogheemraad van Hollands Noorderkwartier. Zij heeft het waterschap in deze lastige economische situatie er doorheen geloodst door de belastingtarieven niet op te laten lopen, te investeren in renderende energie kansen en nieuw personeel aan te trekken. 

Top 10 & Markante kandidaten

De top 10 van Water Natuurlijk bestaat naast Saskia Borgers, uit: Bart Nootebos – oud- wethouder PvdA/GroenLinks van StedeBroec, Niek Heijne fractievoorzitter D66 Hoorn, Astrud Wildschut raadslid D66 Purmerend, Diederik Imfeld projectmanager Green Business Club, Annemiek Verburg bestuurssecretaris van een woon/zorg organisatie, Tjeerd Schuhmacher oud-leerkracht en altijd actief geweest in de lokale politiek voor GroenLinks, Klaas van der Kaaij gewezen CEO in de duurzame koffie branche en raadslid D66 Bergen, Rassoul Coelen student Bestuurskunde in Leiden en Piet Beemster medewerker omgevingsdienst. 

Ook op de lijst vind je wethouders en oud wethouders zoals Samir Bashara, Pieter Kos, Lilian Peters, Sjon Wagenaar, Jacobien van Boeijen, Robert Linnekamp, Christiaan Kwint en ook statenlid Arja Kapitein,  de klimaatburgemeester uit Alkmaar Wiebe van Erkelens, Jeroen van Apeldoorn actief in de haven van Hoorn, cultureel gebiedsontwikkelaar Ellen Klaus, boswachter Jerome van Abbevé en Lea van der Zee gebiedsmanager van Natuurmonumenten. 

Daarnaast velen politieke bekenden zoals Luuk Zaal, Simon Broersma, Kivilcim Ozman, Ria Manshanden,  Lambert Riteco, Barend Klein Haneveld, Roy Drommel en Margreet Keesman. Allemaal markante mensen met een goed en stevig netwerk in Noord Holland

Wilt u meer weten wie er op onze lijst staan of ons verkiezingsprogramma lezen ga dan naar onze website:https://waternatuurlijk.nl/hollands-noorderkwartier

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl