0°C

Directeur Patrick van Mil gaat met pensioen en neemt afscheid van Stedelijk Museum Alkmaar

Patrick van Mil thumbnail
Patrick van Mil (midden) tijdens de opening van de tentoonstelling Rudi van de Wint (2022) foto:Roel Backaert

Op 1 augustus 2024 beëindigt Patrick van Mil (1958) zijn werkzaamheden als directeur-bestuurder bij Stedelijk Museum Alkmaar. Van Mil is sinds 2016 directeur van het museum. Binnenkort bereikt hij de pensioengerechtigde leeftijd. Hij sluit zijn werk bij het museum af met de opening van de nieuwe tentoonstelling Allemaal Alkmaar.  

Patrick van Mil over zijn vertrek; “Na 43 jaar met hart en ziel te hebben gewerkt in de cultuursector is het tijd voor een nieuwe balans in mijn leven met meer tijd voor mijn vrouw en (klein)kinderen en ruimte voor andere rollen en nieuwe opdrachten. Ik verlaat Stedelijk Museum Alkmaar met pijn in het hart want ik laat hier een mooi museum en een geweldig goed team achter. Tegelijkertijd ben ik trots op wat we de afgelopen zeven jaar samen hebben bereikt met het museum.  

De komende maanden zal ik me nog met volle inzet wijden aan het museum en aan de prachtige projecten die op stapel staan, zoals de tentoonstellingen100XLucebert en Het Diagonale Instituut van Michael Tedja en de nieuwe tentoonstelling van de stadscollectie Allemaal Alkmaar, die zomer 2024 opengaat voor publiek” 

De Raad van Toezicht van Stedelijk Museum Alkmaar start binnenkort met het werven van een opvolger.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl