0°C

Vierde zaterdagmiddag-orgelconcert met Michaël Verniers

Zaterdag 22 juli wordt in de Medemblikker Bonifaciuskerk het vierde van een serie van vijf zaterdagmiddag-orgelconcerten gegeven. Michaël Verniers bespeelt dan het 17de eeuwse Pieter Backer-orgel met een programma waarin de kwaliteit van dit orgel optimaal tot zijn recht komt. Hij zal onder meer werken spelen van Jansen, Mendelssohn, Reger, Brahms, Mozart, Stanley, Buxtehude en Bach. Bovendien zal hij een werk op het koororgel spelen.

Michaël Verniers is geboren op 18 februari 2005 in Elburg. Al jong had hij interesse in muziek. Vanaf 2018 volgt hij zijn muzikale opleiding bij de school voor Jong Talent op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij krijgt zijn orgellessen van Jos van der Kooy. In Oldebroek is Michaël actief als vaste organist in de Dorpskerk (Flentrop, 31/IIIP, 1970) en in de Vrije Evangelische Kerk (Adema, 37/IIP, 2023).

Het concert begint zaterdagmiddag om 16.00 uur. De ingang van de kerk aan het Kerkplein is geopend vanaf 15.30 uur. Het is via een prachtig beeldscherm mogelijk de verrichtingen van de organist zelf te bewonderen.

De toegang tot het concert is gratis. Aan de uitgang is er een deurcollecte voor de onkosten

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl