0°C

Stichting Muziekkring Heerhugowaard presenteert in de grote zaal van theater Cool – Het Storioni Trio

lr_Het Storioni Trio
Datum evenement: 10 maart

zondag 10 maart 2024 om 11.00 uur

Het Storioni Trio, Bart van de Roer – piano, Wouter Vossen – viool en Marc Vossen- cello, behoort tot de top van de kamermuziekensembles en wordt algemeen beschouwd als één van ’s werelds toonaangevende pianotrio’s. Nu in de grote zaal van theater Cool. Deze drie musici leggen zich volledig toe op het ensemblespel en spelen de sterren van de hemel.

In dit concert klinken drie schitterende klassiekers: Twee stukken van Beethoven en een van Schubert.Beethoven heeft een speciale plek in het hart van de trioleden. Het drietal heeft meerdere keren de complete pianotrio’s van Beethoven als cyclus uitgevoerd op zowel authentieke als moderne instrumenten.                                                    

Het programma: 


Beethoven – Variaties in Es major opus 44
Dit werk laat zien wat een groot componist kan doen met een ogenschijnlijk simpel thema. In 14 variaties worden met de grootst mogelijke fantasie de verschillende klankwerelden en karakters uit de muziek verkend, eindigend met een virtuoos optimistisch slotstuk.                                                                    

Beethoven – Pianotrio in D major opus 70 nr. 1 “Geister”
Het eerste deel is heel explosief, het tweede geeft de naam aan dit werk en klinkt spookachtig en het derde deel is vol energie, verrassend en met humor.                                                                         

Schubert – Pianotrio in Bes opus 99
Dit pianotrio is één van de meest geliefde kamermuziekwerken in het klassieke repertoire. Schubert schreef dit aan het eind van zijn leven, gelijktijdig met ‘Winterreise’.

Kaarten zijn te bestellen op onze site www.muziekkring.nl  via onze ticketshop of telefonisch: 072 5722299 of op de dag van het concert aan de kassa. Alleen pinnen!

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl