0°C

Open Dag Water & recreatie op nieuwe locatie

Zondag 18 juni – Voor de dertigste keer dient dit spektakel zich aan, voor jong en oud. Met dit jaar veel activiteiten, gratis deelname en voor wie niet bang is voor een druppeltje water, een dag vol plezier. Het is tijd voor de Open Dag Water & recreatie in en om sporthal De Kloet en op het SAV terrein op zondag 18 juni van 10.30 tot 16.30 uur.

Net als voor de corona is het ook dit jaar weer een totaal programma voor jong en oud, georganiseerd door het Stede Broecer verenigingsleven. Tal van clubs zetten zich hiervoor in. Dit jaar is er ook veel te doen voor de oudere jeugd en de volwassenen.

Kinderen kunnen een stempelkaart afhalen en zo de activiteiten volgen. Na afloop kan de kaart worden ingeleverd en worden vrijkaarten voor zwembad De Kloet verloot.

Water
Voor dit jaar hebben we geweldig weer besteld en daarom zijn er activiteiten op het water gepland. Zo kun je bij de reddingsbrigade een SUP lenen om te proberen staand op een surfboard te paddelen. Ook zijn er diverse speelattrakties op het water.

De reddingsbrigade zorgt voor de veiligheid van alle bezoekers op het water. Mocht u dus met de boot komen, volg de aanwijzingen van de reddingsbrigade. En natuurlijk loopt een deel van de route van de survivalrunloop door het water. Het duikteam van Platax is aanwezig en zij verzorgen ook een springkussen. Een trouwe deelnemer is de brandweer van Stedebroec. Zelfs jeugdleden van de jeugdbrandweer uit Enkhuizen zijn van de partij.

Landsporten
Op het vaste land gebeurt ook veel! Natuurlijk zijn onze vaste deelnemers aanwezig zoals de SSV met een survivalrunloop voor scholieren en liefhebbers. De organisatie van de ODW heeft een mega obstaclebaan besteld, welke op het binnenterrein van SAV zal staan.

Bij schermclub Enkhuizen kunt je ontdekken of schermen voor jou een leuke sport is. De atletiek kent vele onderdelen en bij SAV kun je o.a. kijken hoe ver je kunt springen. Wel eens kickboxhandschoenen aan gehad ? Nee, kom dan kijken bij Ed Schaper en probeer het zelf.

Bij voedings- en bewegingscoach Tineke Schaper kun je deelnemen aan een loopworkout. Bewegen is supergezond en goed voor eenieder !! Jongerencentrum Inventas komt met een heuse stormbaan, dat wordt genieten. Ehbo Stedebroec is aanwezig als hulpverlener en heeft zelf ook een promotiestand.

En nog meer….
Dit jaar hebben we ook sporthal De Kloet tot onze beschikking. In De Kloet kunt kennismaken met tafeltennisvereniging Stedebroec en met badminton sport bij de Flinters. Kortom, te veel om op te noemen, dus trek allemaal je sportiefste outfit aan en kom kijken en vooral meedoen op de Open Dag Water & recreatie op zondag 18 juni in en om de Kloet.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl