16°C
Scattered clouds

Op Roet: Theater op de bon

Zaterdag 6 mei en zondag 7 mei – In het weekend van 6 en 7 mei presenteert stichting Op Roet in de Hoornse binnenstad een tweetal theaterroutes onder de titel Theater op de bon. Elke theaterroute bestaat uit een drietal scenes waarbij u kennismaakt met verhalen over de oorlogsjaren in Hoorn. Met een gids bezoekt u de verrassende locaties.

Bij stichting Op Roet in Hoorn staat 2023 geheel in het teken van haar tienjarig bestaan. Het jubileumjaar wordt gevierd met nieuwe producties én Op Roet klassiekers. Afgelopen 3 mei vond de feestelijke aftrap plaats van Op Roet. Theater op de bon is eerder uitgevoerd in ‘corona-tijd’ met alle beperkingen vandien.

Nu zijn de scenes te zien op de oorspronkelijke locaties. Daarnaast zijn er twee nieuwe scenes aan de route toegevoegd.

Scenes
Leef mee met Dieuw van Vliet en Aad Dell die onderduikers opvingen in hun conciërgewoning. Maak kennis met verzetsheldin Gré Visser en Odile Moereels, directeur van het Hoornse Stadsziekenhuis. Anna, de Joodse vluchteling vertelt over het Oostereiland en ‘aartsvader van de monumenten’ de heer Kerkmeijer wijst u op de bijzondere relatie van Hoorn met haar carillon. Of wees getuige van de schietpartij op landverrader George Herlee.

Alle routes starten op 6 en 7 mei bij De Boterhal aan het Kerkplein 39 in Hoorn. Reserveren, meer info en tijden zie: op-roet.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl