0°C

Uitbundig theaterprogramma met tien jaar Op Roet

Bij Op Roet staat 2023 geheel in het teken van haar tienjarig bestaan. Het wordt gevierd met een uitbundig theaterprogramma door het jaar heen. Naast nieuw werk zijn meerdere Op Roet ‘klassiekers’ te zien op bijzondere locaties in Hoorn.

De feestelijke aftrap van het jubileumjaar is op 3 mei met de publiekspremière van de docu-theatervoorstelling Hoe is het met ons? We keren terug naar de voorstelling Ed van Hoorn FucktheSystem. Waar zijn de nieuwkomers die toen meededen terecht gekomen? Hebben zij hun dromen kunnen waarmaken, hoe is het met de heimwee en hebben zij hun Nederlands paspoort gekregen? Een rijk collage aan persoonlijke verhalen en indrukken komen voorbij.

Het toneelbeeld wordt gevormd door een groot videoscherm en een zangkwartet. Hostess Gea van der Helm vormt de verbindende factor tussen u als publiek en de ‘nieuwkomers’ op het scherm. Ook te zien in theater Het Pakhuis in Hoorn op 5, 6 en 7 mei.

Theaterroutes
Zaterdag 6 en zondag 7 mei presenteert Op Roet Theater op de Bon. Er zijn twee theaterroutes met elk een drietal scenes. U loopt met een gids langs verrassende locaties en maakt kennis met verhalen over de oorlogsjaren in Hoorn.

Leef mee met Dieuw van Vliet en Aad Dell die onderduikers opvingen in hun conciërgewoning. Maak kennis met verzetsheldin Gré Visser en Odile Moereels, directeur van het Hoornse Stadsziekenhuis. Anna, de Joodse vluchteling vertelt over het Oostereiland en ‘aartsvader van de monumenten’ de heer Kerkmeijer wijst u op de bijzondere relatie van Hoorn met haar carillon. Of wees getuige van de schietpartij op landverrader George Herlee. Alle routes starten bij De Boterhal aan het Kerkplein 39 in Hoorn. Reserveren, meer info en tijden zie: op-roet.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl