4°C
Broken clouds

Bariton Martijn Cornet en het Ragazze Quartet in theater Cool

12 februari, Heerhugowaard – Stichting Muziekkring Heerhugowaard presenteert zondag 12 februari 2023 om 11.00 uur – Bariton Martijn Cornet en het Ragazze Quartet – in de grote zaal van theater Cool.

Deze musici brengen een indringende versie van Schuberts Winterreise in een arrangement voor bariton en strijkkwartet.

Winterreise neemt een centrale plaats in in het liedoeuvre van Schubert en in de harten van de liefhebbers van zijn muziek. De reeks van 24 liederen is oorspronkelijk geschreven voor een duo van zang en piano. Op verzoek van het Ragazze Quartet – nieuwsgierig naar nieuwe klankkleuren in de liederen – maakte arrangeur Wim ten Have een bewerking van de pianopartij. Er is een partituur gecreëerd die het Ragazze en Martijn Cornet op het lijf geschreven is. Op fenomenale wijze verklanken deze musici de sfeer van elk lied. De klankcontrasten waarmee de strijkers het ijzige landschap uitbeelden en het leed van de reiziger uitvergroten is verbluffend. Martijn is een begenadigd zanger die zijn luisteraars tot ademloos toehoren dwingt. Reis mee en ervaar waarom Winterreise nog steeds geldt als een van de geniaalste muziekstukken ooit gecomponeerd.

Kaarten zijn te bestellen op onze site www.muziekkring.nl via onze ticketshop of telefonisch: 072- 57 22 299 of op de dag van het concert aan de kassa. Alleen pinnen!

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl