0°C

Zomerse Watersafari bij Mak Blokweer

Maak een wandeling door de Rietkreek bij MAK Blokweer en vind de meest bijzondere waterdieren! Het onderwaterleven in de sloot is een verrassend wonderlijke wereld. Onder het wateroppervlak maar ook dieper in de sloot valt enorm veel te ontdekken.

Kinderen kunnen de hele zomer bij MAK Blokweer meedoen met de Zomerse Watersafari. Bij de balie in het bezoekerscentrum ontvangen deelnemers na aanmelden een schepnetje, een zoekkaart en informatie. Na de Safari kunnen de bevindingen worden ingevoerd op waterdiertjes.nl. Daarmee wordt de kwaliteit en biodiversiteit van het water in kaart gebracht. Leuk en zinvol om te doen!

Waarom wateronderzoek?
Het gaat op veel plekken niet goed met de waterkwaliteit en biodiversiteit. Veel mooie insecten, zoals libellen, zijn afhankelijk van schoon water omdat hun larven daarin leven. Door met dit onderzoek mee te doen kan iedereen onderzoekers en waterbeheerders helpen beter voor het waterleven te zorgen. Met deze hulp kunnen zij beter zien waar het goed gaat met de waterdiertjes en waar niet.

De aftrap van de Watersafari bij MAK Blokweer vond plaats op 11 juni, samen met hoogheemraad Klazien Hartog van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Zij hielp mee bij het zoeken naar waterdieren.

Op andere plekken meedoen
Je kunt ook een watertje in je omgeving opzoeken. Dit mag zelfs je eigen vijver zijn. Vervolgens vang je met een schepnet zoveel mogelijk larven van waterjuffers en libellen en alle andere waterdiertjes en geef je ze door op waterdiertjes.nl. Alle tellingen die doorgegeven worden komen voor iedereen zichtbaar op de kaart en zo help je wetenschappers, natuurbeschermers en waterbeheerders.

De Zomerse Watersafari bij MAK Blokweer loopt van 21 juli t/m 3 september 2022 is voor iedereen vanaf 4+. Reserveren voor deze activiteit kan via de website van MAK Blokweer of direct in het bezoekerscentrum aan de balie. Meer informatie: mak-blokweer.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl