0°C

Beleef de streek op de Blokweermarkt!

Zondag 25 juni – Ruik, voel, proef, kijk, luister en beleef de Blokweermarkt op zondag 25 juni! De jaarlijkse markt met biologische en duurzame producten van lokale ondernemers staat elk jaar op het terrein van MAK Blokweer, omringd door groene natuur. Kom langs en ontdek wat de streek te bieden heeft!

Op de altijd gezellige Blokweermarkt worden verantwoorde alternatieven geboden voor allerlei alledaagse artikelen, van etenswaren tot verzorgingsproducten en sieraden. Veel standhouders keren elk jaar terug naar de markt vanwege de ontspannen sfeer en de oprechte aandacht van de bezoekers. Je kunt eenvoudig je vaste boodschappen ‘groener’ maken, want veel van de aanbieders staan ook regelmatig op de maandelijkse, kleinschalige MAKS’ Biomarkt. Aan het eind van de Blokweermarkt ga je naar huis met een tas vol (h)eerlijke producten en een hoofd vol inspiratie!

Met een gevarieerd aanbod van zowel food als non-food producten is de Blokweermarkt van alle markten thuis. Je vindt hier bijvoorbeeld groente, fruit, brood, kaas, olijfolie, pindakaas, koffie, gebak en biologisch-dynamische (natuur)voeding. Bij mooi weer is er heerlijk fris schapenijs verkrijgbaar. Wat betreft non-food biedt de markt onder meer vaste planten, verzorgingsproducten, edelstenen en sieraden. Op de website van MAK Blokweer staat een volledig overzicht van alle kraamhouders.

Kinderactiviteiten
Ook voor kinderen is de Blokweermarkt een leuk uitje. Doorlopend is er een activiteit Bloemzaadbommen maken. Deze activiteit sluit aan bij de internationale Modderdag. Met de juiste mix van modder, klei en bloemzaden maken de kinderen vredelievende bommetjes waar bijen, vlinders en andere insecten gek op zijn. Daarnaast kunnen zij natuurlijk kennis maken met de boerderijdieren, rondstruinen in de tuinen of ravotten in de natuurspeeltuin.

De Blokweermarkt vindt plaats op zondag 25 juni van 10:00 tot 16:00, op het terrein van MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2, 1695 JC Blokker. Toegang is gratis, voor activiteiten wordt een bijdrage gevraagd. Tijdens de Blokweermarkt zijn de Kijkboerderij, bezoekerscentrum de Molshoop en het natuurpark met natuurspeeltuin geopend. Honden zijn niet toegestaan.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl