0°C

Palingdans met inleiding en nagesprek door hoogleraar biologie Nico M. van Straalen

Nico van Straalen foto

Cinema Oostereiland en Enkhuizen organiseren op zondag 23 juni om 11.00 uur op het Oostereiland en om 14.00 uur in de Drommedaris in Enkhuizen een speciale voorstelling van de documentaire Palingdans.

paling dans poster

Voorafgaand aan het vertonen van Palingdans is er een korte inleiding door Nico M. van Straalen, hoogleraar biologie aan de Vrije Universiteit. Nico vertelt over de biologie van de paling. En over de pogingen van een biologenteam in Volendam om uit volwassen paling, na bevruchting in het lab, palinglarven op te kweken tot glasaal. Na het vertonen van de film is er gelegenheid om met Nico in gesprek te gaan.

Over Palingdans

Waar en hoe plant de paling zich voort?

Bioloog Reinhold Hanel reist naar de geboortegronden van de palingen en hij hoopt hiermee een antwoord te vinden op het raadsel over hoe en waar de paling zich voort plant? Niemand heeft een van de oudste, prehistorische dieren die bij ons in rivieren en plassen leeft ooit zien paren en er zijn nog nooit eitjes gevonden. Als de vis volwassen is trekt hij naar open zee om zich voort te planten en paait na een 6.000 km lange reis ergens ten zuidoosten van Bermuda en gaat dan dood. De jonge larfjes drijven terug naar Europa en komen als glasaal aan bij de kust. Bij Volendam is een laboratorium ingericht waar bioloog Rick Leemans het mysterie van de paling ook wil oplossen.

Entreeprijs: €13,- (met korting €11,-)
Voor meer informatie en tickets: www.cinemaoostereiland.nl | www.cinemaenkhuizen.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl