0°C

Nu ben ik mijn kinderen kwijt

Hoe ga je verder nadat je beide zoons verliest?

“Ik heb niet één zoon verloren. Uiteindelijk ben ik ze allebei kwijtgeraakt, zijn ze van ons weggenomen. Pascal werd vermoord en dat leidde ertoe dat ook Remy uiteindelijk stierf.”

Wanneer de zoon van Jack Keijzer uit Hoogkarspel op zestienjarige leeftijd wordt vermoord, lijkt de tijd stil te staan. Als zijn andere zoon zichzelf tien jaar later van het leven berooft, storten de levens van Jack en zijn vrouw Jolanda volledig in.

In het nieuwe boek ‘Nu ben ik mijn kinderen kwijt – Een indringend verslag van het verlies van twee zoons en hoe in liefde verder te gaan’ beschrijft Jack zijn familie en de verschrikkelijke gebeurtenissen die hen zijn overkomen. Hij toont niet alleen het onbeschrijflijke verdriet, maar ook de veerkracht om met dit verlies om te gaan. De boodschap? Hoe het met liefde voor elkaar toch mogelijk is om te leven na het verliezen van het dierbaarste in je leven. Doordat het verhaal is geschreven vanuit de ik-vorm, krijgt het een indringende lading, die de lezer niet los zal laten. 

Een deel van de opbrengst zal aan de Rogier Hulst Foundation geschonken worden, die zich sterk maakt voor het mentaal weerbaarder maken van jongeren uit de kwetsbare leeftijdsgroep 11 tot 25 jaar. Dit doen zij onder andere door het doorbreken van het taboe rondom zelfdoding en het organiseren van Preventie Suïcide, een onderwerp wat een belangrijke rol speelt in ‘Nu ben ik mijn kinderen kwijt‘. Deze biografie, geredigeerd door AD-journalist Carla van der Wal, wordt op vrijdag 8 december uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Boven treft Jack Keijzer zijn zoon Remy aan, ijskoud. “Nu ben ik mijn kinderen kwijt.” Het verhaal van Jack en Jolanda Keijzer leest als een film waarvan je de afloop al kent, en juist dat pakt je vast. Verliefd op het vwo, intens gelukkig na de geboorte van Pascal (1991) en Remy (1993). Onafscheidelijke broers. Dan blijkt dat Pascal psychisch met zichzelf worstelt en door zijn aandachtstekortstoornis ontvankelijker wordt voor drugs. De moord op Pascal haalt landelijk het nieuws, mede omdat Jack sindsdien scholen afgaat om te vertellen over de gevaren van drugs. Wat Keijzer vertelt in dit boek is een verhaal waarin iedere ouder zich kan verplaatsen; het kan iedereen overkomen. En hoe overleef je de dood van je tweede zoon?

Over de auteur

Jack Keijzer (1957) is docent economie op een vmbo-school in Heerhugowaard. Hij is al 41 jaar getrouwd met zijn Jolanda. Samen zijn zij de trotse ouders van hun prachtige zoons Pascal en Remy die beide op zeer jonge leeftijd zijn overleden. Pascal (16) als gevolg van een moord en als gevolg daarvan heeft zijn broer Remy (22) zichzelf van zijn leven bevrijd.


In zijn boek “Nu ben ik mijn kinderen kwijt” beschrijft hij samen met Carla van der Wal, journalist bij het AD, hoe gelukkig het gezin altijd is geweest en dat hij en zijn vrouw enorme veerkracht hebben getoond om goed om te kunnen gaan met hun immense verdriet.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl