13°C
Clear sky

Keti Koti vertelvoorstelling ‘Biskoewit Verkade’ in Theater Het Pakhuis

Wat is er Hollandser dan een koekje bij de koffie of thee? Gezellig! Maar de koekjes van Verkade vertellen soms ook een ander verhaal. Met een historisch Verkadeblik als vertrekpunt, vertelt Nel Lekatompessy over haar herinneringen als klein meisje aan haar bijzondere jeugd in Kamp Vught. Daar kreeg ze vanuit Ambon de Verkade koekjes opgestuurd. Hoe kon zij toen weten dat Verkade niet Moluks is? Dat het blik niet uit Ambon maar uit Zaandam kwam? Het thuis van het blik uit Zaandam werd het thuis van Nel en haar familie. De voorstelling vindt plaats op zaterdag 1 juli om 15.00 uur in Theater Het Pakhuis Hoorn.

In ‘Biskoewit Verkade’ vertelt Nel Lekatompessy over haar vroegste herinneringen aan de tijd dat haar Molukse ouders naar Nederland kwamen. Hoewel het bedoeld was als ‘voor even’ duurde hun verblijf hier een heel leven, voor een belangrijk deel ingekleurd door de gedachte aan en het verlangen naar het andere thuis: het dorpje Latuhalat op het Molukse eiland Ambon. In deze sfeerrijke en theatrale vertelling betrekt Nel met authentieke voorwerpen en rollenspel het publiek bij haar persoonlijke verhaal. Het verhaal van Nel is boeiend voor iedereen, die ouder is dan 8 jaar.

Keti Koti
De voorstelling is onderdeel van het landelijke project Theater voor Keti Koti. Op 30 juni en 1 juli presenteren culturele instellingen – theaters, gezelschappen en musea – programma’s die verhalen vertellen over het koloniale en slavernijverleden van ons land. Theater voor Keti Koti stimuleert en bundelt deze voorstellingen en culturele activiteiten rond de nationale herdenking van de slavernij. 

Theater Het Pakhuis kiest bewust voor een familieverhaal uit de Moluks-Nederlandse geschiedenis. Het theater is gevestigd in een oud VOC Pakhuis en heeft daarmee directe verbinding met de koloniale Moluks-Nederlandse geschiedenis.

Beperkt aantal plaatsen
Wil jij deze boeiende voorstelling bijwonen? Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar dus wacht niet te lang en koop je kaarten via pakhuishoorn.nl. Het theater heeft beperkte mogelijkheden voor rolstoelen. Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Kidsproof Kop van Noord-Holland & Kidsproof Fryslân.

Betalen met de Cultuurstrippenkaart? 
Dat kan! Neem dan even contact op door te bellen naar Theater Het Pakhuis via 0229 247 202 (bereikbaar dinsdag t/m vrijdag 10:00-16:00 uur). pakhuishoorn.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl