0°C

Jongeren in Stede Broec doen Rondje Cultuur

Al meer dan tien jaar doen 3e klassers van het voortgezet onderwijs in Stede Broec mee aan Rondje Cultuur. Hierin maken ze kennis met hun eigen lokale culturele omgeving. Dit jaar vond het plaats afgelopen woensdag 28 juni.

De deelnemende scholen, Het Martinus College en Vonk uit Grootebroek, doen al sinds jaar en dag mee aan Rondje Cultuur. Dit jaar zijn dat maar liefst 445 leerlingen. Ze volgen drie workshops in de ochtend die ze doorgaans per fiets aandoen. Zo kunnen ze vlogs en filmpjes maken met Charlie Vlogt en JetSet Filmonderwijs, rappen met woordkunstenaar Levi Noë of verschillende dansstijlen uitproberen als HipHop, moderne dans of dansexpressie. Ook muziek, theater, beeldende kunst, mode en kennismaken met het lokale erfgoed behoren tot de mogelijkheden. Aansluitend aan de workshops kijken de leerlingen een voorstelling van illusionist David Nathan in theater Het Postkantoor. Marlin Declercq, CKV-docent op Vonk in Grootebroek: “Ik en mijn collega’s zijn heel enthousiast over Rondje Cultuur en we merken dat leerlingen er actief aan meedoen. Wij doen aan dit project meeomdat we het belangrijk vinden dat leerlingen kennismaken met de culturele activiteiten in hun eigen omgeving.”

Rondje Cultuur in Stede Broec wordt georganiseerd door Kunstencentrum De Blauwe Schuit in samenwerking met de deelnemende instellingen: Westfriese Bibliotheken, Historische Vereniging Oud Stede Broec en Het Postkantoor. Het project wordt financieel ondersteund door gemeente Stede Broec. Het doel van Rondje Cultuur is tweeledig. Enerzijds om jongeren kunstzinnig te motiveren. Anderzijds voor ledenwerving van de lokale cultuuraanbieders.

Cultuuraanbieders die dit jaar meedoen zijn: Art4You(th), Balletschool Uniek, Charlie Vlogt, David Nathan, Dazzling, Ella Siekman, Glenn Liebaut, Grooveroom, JetSet Filmonderwijs, Karianne Regter, Levi Noë, Live to Dance, De Muziekunie, Rhythm Haakman en Willem Bakkum.

Deelnemende locaties zijn: Dansen Enzo, Gemeentehuis, Jongerencentrum Inventas, Dorpshuis De Stek en Vereenigingsgebouw De Tuf.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl