0°C

Het Klimaatcircus van Op Roet op zonne-energie

In het weekend van 23, 24 en 25 juni is de locatie-voorstelling Het Klimaatcircus van stichting Op Roet te zien op de werf van Clean2anywhere op de Schelphoek, het uiterste puntje van de landtong bij Oranje Buiten nabij Hoorn. Een pracht locatie waar elementen als wind, water en de zon samenkomen en de doelstellingen van Het Klimaatcircus en het idealisme van Clean2anywhere elkaar optimaal gaan aanvullen. Ruig en sfeervol tegelijk.

Het Klimaatcircus komt weer naar Hoorn. Het is een aanstekelijke en interactieve voorstelling waarbij het publiek op een speelse manier wordt meegenomen door de wereld van het klimaat en alles wat daarbij komt kijken. Met grote projectieschermen waarop o.a. prachtige beelden van onze aarde en het Westfriese land, er zijn korte quizjes, scenes en een gedicht van stadsdichter Levi. En natuurlijk is daar ook het energiek samenspel van de twee acteurs.

Ook de bijzondere speelplek van Het Klimaatcircus mag er zijn. Op de werf van Clean2Anywhere kunt u kennismaken met het collectief van omdenkers en praktische doeners die inspirerende projecten realiseren met plastic afval. Alle experimenten hebben als doel om nieuwe bouwstenen te vinden die helpen de overgang naar de circulaire economie te versnellen. Initiatiefnemer Erwin ter Velde en teamgenoten vertellen u voor en na de voorstelling o.a. meer over een knotsgek experiment; Het bouwen een 17e eeuws fluitschip op historische wijze, maar dan volledig uit afvalplastic. Een ongemakkelijk avontuur zoals hijzelf zegt, maar in de volle overtuiging ons gewoontegedrag om te keren en de vooruitgang naar een duurzame en inclusieve wereld verder te versnellen. Om niet te missen!

De voorstelling Het Klimaatcircus is geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar. Parkeren is mogelijk nabij Oranje Buiten of kom lekker op de fiets! Het terrein is 1 uur voor de voorstelling geopend. Bij goed weer zijn er bescheiden picknick faciliteiten (zelf meenemen) en er is een kleine bar aanwezig.

Alle info over aanvangstijden zie de website: op-roet.nl/klimaatcircus

Fotobijschrift: Klimaatcircus in Hoorn

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl