0°C

Grotere markt compenseert uitblijven WF markt

De stichting West Friese Folklore kan deze zomer helaas nog geen activiteiten uitvoeren. Voor het tweede jaar mist stad Schagen daardoor de toeristische aantrekkingskracht van de West Friese donderdagen. Toch is er in de periode van 1 juli tot en met 2 september op donderdagen wel wat te doen in de stad. De weekmarkt is uitgebreid met bijna dertig handelaren. Eén van de kramen is van stichting West Friese Folklore. Daar laat de stichting iets van zichzelf zien om de folklore uit onze regio promoten. Ook de terrassen op de Markt zijn vergroot. Als de weersomstandigheden meewerken, is er in Schagen toch een vrolijke zomerse sfeer.

De opzet van de donderdagse weekmarkt in Schagen is niet alleen met een groter marktterrein. De duur van de markt is langer, zodat bezoekers beter verspreid kunnen komen, De markt is aan één kant van de weg, ruimer, ook de Nieuwe Laagzijde doet mee. En met 30 marktverkopers er bij, is de markt ook langer. Zodat de anderhalve meter afstand bewaakt kan worden. De tijd waarin de zomerse markt duurt is ook langer. In de periode van 2 juli tot en met 3 september duurt de markt tot 15.00 uur.

“Er is gelukkig verruiming van de maatregelen gekomen. Het enige dat overal nog geldt, is anderhalve meter afstand houden,” licht burgemeester Marjan van Kampen toe. “En als u dan iemand tegen komt, is het heel verleidelijk in het looppad te blijven praten. Dat is niet handig. Zoek dan vooral samen de ruimte op waar u anderhalve meter uiteen kan staan. Als het te druk is, vermijd dan de markt of wacht tot er meer rust is bij een marktkraam.“

Parkeren en fietsen tijdens de markt

Daarnaast treft de gemeente steeds meer voertuigen aan tijdens markturen. Met een onderbord heeft zij aangegeven dat dit niet toegestaan is. Dit verbod is nodig omdat het de opbouw van de markt belemmert en ook de hulpdiensten bij eventuele calamiteiten. Bij aantreffen wordt het voertuig verwijderd waarbij de kosten voor de eigenaar zijn en ook wordt een bekeuring uitgereikt. De gemeente vraagt dan ook aan eenieder om geen voertuigen tijdens markturen in het marktgebied te parkeren. Ook fietsen op het marktterrein mag niet. Fietsen mogen alleen nog aan de hand meegenomen worden. Ook hierop blijft gehandhaafd worden.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl