0°C

Bijzondere voorjaarexpositie Triangel in Venhuizen

Niet alleen bijzonder, omdat corona steeds roet in het eten gooide voor een expositie in Cultureel Centrum De Triangel in Venhuizen, maar ook omdat de vorig jaar overleden zanger-kunstenaar Wil Cordes uit Enkhuizen er niet meer bij is. Zijn werken evenals die van de andere leden van SenArt verdienen extra aandacht. Het Enkhuizer kunstenaarscollectief SenArt bestaat uit Hans Alma, Wil Cordes 2021†, Guus Köster, Martin de Rooij en Henc Valkema. De expositie wordt op zaterdag 12 maart 2022 geopend om 14:00 uur in de NH kerk in Venhuizen, Kerkweg 113 en is te bezichtigen van 13:00 tot 17:00 uur in de weekeinden van 12, 13 en 19 en 20 maart. 

SenArt, een Enkhuizer kunstenaarscollectief, bestaat uit vijf schilders en een beeldhouwer. Zes Sen(ioren), zes maal Art. SenArt dus! In november j.l. vierden zij hun eerste lustrum. Deze kunstenaars exposeren afzonderlijk van elkaar of als collectief. SenArt was drie keer te gast in “hun” Haringstad en één keer op Wieringen. Vier keer veel belangstelling, vier keer een succes. Hans Alma verwoord zijn werken als “de confrontatie van het onzegbare en onbegrepene dat zich niet laat vertalen. Een poging verbinding te krijgen met een di​epere essentie.”

Martin de Rooij heeft tot 2018 gewerkt als tekenleraar op het Oscar Romero in Hoorn. Daarnaast heeft hij ook altijd zelf geschilderd. Voornamelijk landschappen in aquarel en vindbaar in de eigen omgeving. Het Noord Hollandse landschap waar de horizon altijd nadrukkelijk aanwezig is. De horizon wordt gebruikt om de blik van de beschouwer mee te nemen in het landschap.

Wil Cordes 2021† was autodidact en verslaafd aan olieverf. Hij werkte “nat in nat” zoals dat zo mooi heet. Zijn schilderijen “ontstonden” meestal in vrij korte tijd. Wil was enkele keren “te gast” bij De Triangel, ook als bariton. Zijn gage ging altijd naar Artsen zonder grenzen.

Henc Valkema. Hij portretteerde Herman Smorenburg, kunstschilder te Alkmaar in olieverf. Herman is zijn docent op de cursus fijn schilderen. Hij heeft mijn interesse verlegd van het schilderen van stadsgezichten naar portretten. En hij doe dat met zichtbaar plezier. Het portret van Herman mocht hij schilderen onder de voorwaarde ‘om van iets lelijks iets moois te maken.

Guus Köster is leraar MO tekenen en handvaardigheid en stond 18 jaar voor de klas, waarna hij een zeilmakerij in Enkhuizen runde. Nu heeft hij alle tijd voor schilderen met olieverf en beeldhouwen. Hij is gastdocent bij de schilderclub Paulus Potter in Enkhuizen. Uitgaand van flarden van denkbeelden over kleur, vorm, lijn en alles wat hem bezig houdt, laat hij door de vrije manier van schilderen, veel ook aan het toeval over. 

Wat?

Schildersexpositie SenArt in Cultureel Centrum De Triangel.            

Waar?

NH kerk, Kerkweg 113, 1606AN Venhuizen. Toegang vrij.        

Wanneer?

Openingstijden: 13:00 tot 17:00 uur op 12, 13 en 19, 20 maart 2022.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl