6°C
Overcast clouds

Beste wensen van shanty- & seasongkoor “De Enkhuizer Sjappetouwtjes”

Beste mensen,

Bijgaand ontvangen jullie onze digitale Kerst- en nieuwjaarskaart

Ook dit jaar is deze kaart gemaakt door onze Engelse fan en vormgeefster Alex Mccready. De afbeelding met de historische schepen betreft een schilderij van de Enkhuizer kunstschilder Gerrit Pomp. Onze groepsfoto komt uit het archief van onze ‘huisfotografe’ Els Leenhoven. 

Wij kijken met een tevreden gevoel terug op het bijna afgelopen jaar. Immers na een ‘corona-stop’ van bijna 2 jaar konden wij – dankzij de gunstige ontwikkeling van de coronavirus-situatie – in het voorjaar onze wekelijkse repetitieavonden hervatten en gingen we ook weer optreden.

In de periode april – december verzorgden we derhalve zo’n 20 optredens, onder andere op: Zuiderzeemuseum-evenementen, Visserijdagen, Shantyfestivals, Folkloredagen, Korenfestivals, Winter- en Lichtjesfeesten. We waren eveneens te zien en te horen in woonzorgcentra en verpleeghuizen, alsmede op bijeenkomsten van Seniorenverenigingen en Zonnebloem-afdelingen. Tijdens het historisch buitenevenement “De Opstand en bevrijdingh van Enckhuijsen van de Spanjaarden” (21 mei 1572) speelden wij in de voormalige Enkhuizer vissersbuurt de scene van “De opstandige vissers” en zongen we passende liedjes.

Tot zover deze korte terugblik.

We hebben er zin in om ook in het nieuwe jaar 2023 heerlijk te zingen met elkaar en met onze unieke optredens de visserij- en zeilvaarthistorie van o.a. Enkhuizen te laten herleven. 

Met vriendelijke groeten,

shanty- & seasongkoor “De Enkhuizer Sjappetouwtjes”

(website: www.sjappetouwtjes.nl)

(e-mail: info@sjappetouwtjes.nl)

P.S.

Voor eventuele optredens door ons maritieme koor kan contact worden opgenomen met Jan Belier (via tel. 06-10621774 of boven genoemd e-mailadres). 

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl