0°C

Kom in de Kas: ‘Ontmoet jouw Groene Liefde’

Zaterdag 1 en zondag 2 april – Kom in de Kas staat in het teken van liefde, en niet zomaar een liefde, maar… Groene Liefde! Groene Liefde voor elkaar, voor de sector, voor de kweker en voor de producten uit de kas. Ga op zaterdag 1 en zondag 2 april op pad, bewonder al het moois wat de glastuinbouwsector te bieden heeft en wordt verliefd op jouw Groene Liefde van 10.00 tot 16.00 uur. Van groenten en fruit tot planten en bloemen, je ontdekt het allemaal in de kas bij drie bedrijven in Heerhugowaard.

Tijdens Kom in de Kas krijgt iedereen de kans om in de kassen te kijken en zelf te zien hoe kwekers het aanpakken. Kijk hoe alles groeit. Juist omdat de glastuinbouw zo’n gevarieerde, innovatieve en geavanceerde sector is, kun je van een kijkje in de kas veel leren.

Kwekers
Bezoek bijvoorbeeld het innovatieve familiebedrijf Slijkerman Kalanchoës, gespecialiseerd in de veredeling en teelt van kalanchoë en snijkalanchoë, de laatste zijn echt een vernieuwend product, ze worden vooral gebruikt in trouwboeketten. Bij Summerville Plants telen ze bloeiende tuinplanten waar je een lange zomer van kan genieten. Deze tuinplanten zijn zeer geschikt voor je balkon of terras. Maar liefst 150 verschillende soorten orchideeën zijn te bewonderen bij kwekerij Top-Orchid aan de Stroet in Sint-Maarten. Alle drie de genoemde bedrijven zijn zeer de moeite waard om te bezoeken.

Activiteiten
Uiteraard staat de kweker voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Hoe hij de producten kweekt, maar ook waar de producten naar toe gaan en hoe ze worden gebruikt. Er worden ook diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Kinderen kunnen meedoen aan een speurtocht en springen op een springkussen.

Eigen
Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de glastuinbouwsector en wordt in 2023 voor de 45e keer georganiseerd. In de regio Heerhugowaard nemen drie bedrijven deel. Ieder deelnemend bedrijf heeft iets eigens te bieden.

De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur op zaterdag 1 en zondag 2 april. Parkeren kan bij de deelnemende bedrijven. Kom in de Kas is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Plantion en Interpolis. Volg Kom in de Kas via Facebook, Instagram en Twitter. Voor meer informatie kijk op komindekas.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl