0°C

Eco Tuin Challenge Hoorn: doe mee en creëer een tuin vol leven!!

ecotuinchallange thumbnail

Een groene woonomgeving is belangrijk voor leefplezier, bio-diversiteit en het beter opvangen van gevolgen van klimaatverandering. Daarom ben ik, klimaatburgemeester van Hoorn, blij dat ik de eerste Hoornse Eco Tuin Challenge mag aankondigen. Met deze challenge willen wij inwoners van gemeente Hoorn stimuleren om hun tuin, balkon of (dak)terras klimaat- en ecovriendelijker in te richten. 

Waarom doen we dit? Iedereen die een beetje beter kijkt, zal hebben gemerkt dat er tegenwoordig veel minder vlinders en andere insecten te zien zijn. Ook het aantal vogels neemt af, deels doordat er minder voedsel is en deels doordat er nog steeds veel bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Met de Eco Tuin Challenge dagen wij mensen uit om hun tuin zo in te richten dat deze aantrekkelijker wordt voor insecten, vlinders, vogels en andere dieren zoals bijvoorbeeld egels. Wat erg helpt is om te zorgen voor minder gras en minder steen, zodat er plaats komt voor met name inheemse biologisch gekweekte planten. Bovendien zorgen minder tegels er ook nog eens voor dat stortbuien beter kunnen worden verwerkt.

Nu denkt u misschien “mijn tuin(tje) anders inrichten, wat maakt dat nu uit op het geheel?” Nou, Nederland telt vijf miljoen tuinen. De totale oppervlakte is bijna tien keer de oppervlakte van Nationaal Park De Hoge Veluwe. Ik wil maar zeggen: als veel mensen meedoen, dan hebben we met elkaar heel veel impact.

De challenge duurt tot eind september en is georganiseerd met steun van Groei & Bloei, Risdam-Noord Groen, Tim Zilver Tuinen, De Bevlogen Tuincoach, Intratuin Hoorn en gemeente Hoorn. Er zijn leuke prijzen mee te winnen. Alle informatie en het opgaveformulier kunt u vinden op www.ecotuinchallenge.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl