0°C

Zorgboerderij de Ouderhoeve in Zuidermeer gaat voor het goede gevoel

ouder hoeve foto 1
(Foto: aangeleverd)

Linda en Richard Steur vinden één ding heel belangrijk op hun zorgboerderij aan de Koggeweg in Zuidermeer waar ze kortgeleden mee gestart zijn, en dat is dat er voor hun cliënten geen verplichtingen moeten zijn om de diverse activiteiten mee te doen. „Ons motto is ‘voel je thuis, voel je vrij”, legt Linda Steur uit. „En dat houdt in dat mensen zich niet verplicht moeten voelen om ergens aan mee te doen”, vult Richard Steur aan, „want wij willen dat onze cliënten zich prettig en vrij voelen bij ons.”

De boerderij van familie Steur heeft de deuren geopend als zorgboerderij ‘De Ouderhoeve’voor dagbesteding voor volwassenen in een groene omgeving. „Wij wonen op zo’n mooie groene rustige plek”, vertelt Linda Steur, „het maakt het hartstikke mooi om deze plek met anderen te kunnen delen.” Ze wijst op het ruime uitzicht dat ze hebben bij hun stolpboerderij. Met de rust in deze groene omgeving denken ze mensen mooie momenten mee te kunnen geven.

Activiteiten

De Ouderhoeve biedt volgens het stel mogelijkheden voor talloze activiteiten. Ze beschikken over een timmerwerkplaats waar van alles gemaakt en hersteld kan worden, er is een groentetuin, een kruidentuin met een kas waar liefhebbers ontspanning kunnen vinden of aan het werk kunnen en daarnaast is een mini-bos waar mensen rust kunnen vinden wanneer ze dat nodig hebben. De Ouderhoeve huisvest allerlei verschillende dieren waaronder ezels,paarden, schapen, geiten, kippen, honden en poezen. Het is vanzelfsprekend dat er ook activiteiten met de dieren zijn, zoals het verzorgen door middel van voeren of borstelen.

ouder hoeve foto 3
Huiskamer

Een deel van de boerenstolp is ingericht voor de cliënten. Er is een gezellige huiskamer waar samen geknutseld kan worden of spelletjes gedaan en waar cliënten kunnen pauzeren. Er is een moderne keuken waar kookliefhebbers zich uit kunnen leven met producten uit de groente- en kruidentuin of ander soortige oogst. „Maar”, benadrukt Richard Steur nogmaals, „bij ons moeten mensen in rust lekker bezig zijn in de tuin, met de dieren of in de kamer of keuken. Het moet eigenlijk niet op werken lijken maar het moet pure ontspanning zijn.”

Veel mogelijk

De familie Steur geeft aan dat er ontzettend mogelijk is op hun locatie en er dus heel breed ingezet worden op activiteiten, waardoor er voor cliënten een grote kans is dat er een activiteit is die heel goed bij hen past zonder dat de gestelde doelen in het gedrang komen. Daarnaast is Linda Steur ook logopedist, een specialisme die voor een aantal cliënten een toegevoegde waarde kan zijn. Ze denkt dan bijvoorbeeld aan mensen met niet-aangeboren hersenletsel wat soms afasie veroorzaakt. De ouderhoeve biedt voor een brede groep mensen een plek waar ze zich thuis en vrij kunnen voelen.

Voor informatie of aanmelden mail: ouderhoeve@heemz.org of bel: 0642525900.

ouder hoeve foto 2

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl